NOVI MEĐUNARODNI USPJEH PRVAKINJE IZ BK ‘PETAR ZRINSKI’ Sara Beram osvojila Ostrom kup u Mađarskoj uvjerljivom pobjedom nad domaćom reprezentativkom!

Sara Beram (27), hrvatska prvakinja i reprezentativka, nastupila je na uglednom turniru u Mađarskoj, 14. Ostrom kupu u Kisegu (Köszegu).

Boksačica BK Petra Zrinskog iz Zagreba vraća se kao pobjednica u kategoriji do 63 kg – pobijedila je mađarsku prvakinju i reprezentativku Noru Halasz nakon što je uvjerljivo dominirala u tri runde i dobila meč jednoglasnom odlukom sudaca.

Sara Beram trebala je dan kasnije boksati i protiv druge mađarske predstavnice Diane Cifre, no Mađarica je nakon već održanog službenog vaganja, a neposredno uoči meča, odustala od borbe.

Sara Beram je osvojila Ostrom kup, a ove godine suvereno je obranila lanjsku titulu i na tradicionalnom Beogradskom pobjedniku.

Na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu u svibnju ždrijeb joj nije bio naklonjen i u 1/16 finala morala se boriti s kasnijom svjetskom prvakinjom Irkinjom Amy Broadhurst i pružila joj čvrst otpor u sve tri runde.

Naša prvakinja i članica BK Petar Zrinski nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo u Budvi u listopadu, a nastup u Mađarskoj bio joj je prva jača provjera nakon Svjetskog prvenstva u Istanbulu.

U rujnu Sara planira nastupiti na jakom međunarodnom ženskom turniru Silesian Openu u poljskim Gliwicama gdje se odlično borila i lani, pobijedila predstavnicu Francuske, a zaustavljena je diskutabilnom odlukom sudaca od Ruskinje koja nastupa za Srbiju Natalje Shadrine nakon što je Sara prema svim objektivnim ocjenama čisto dobila barem dvije od tri runde.

Saru Beram na turniru u Mađarskoj vodio je njen dugogodišnji trener Kristijan Kos (koji je Sari sada pomoćni trener uz Peru Tadića), te boksač i trener iz BK Petar Zrinski Borna Stručić.