Novi boksački centar u Samoboru

Boksački klub Stršljen u Samoboru, krenuo je uz suradnju sa Gradom u uređenje novog boksačkog centra. Velika dvorana, koja će imati niz sadržaja te veliki olimpijski ring, trebala bi biti gotova polovicom rujna. Prije finalizacije, dva proslavljena boksača Direktor reprezentacija Željko Mavrović i Mario Preskar sa Glavnim tajnikom HBS-a Markom Marovićem posjetili su centar te dali i par tehničkih savjeta Predsjedniku Kluba Vedranu Krgi i klupskom glavnom pokrovitelju Marku Husiću.

– Željeli smo u Samoboru dopiti jedan reprezentativni boksački centar, na ponos cijelog kraja. Investirali smo značajna sredstva i uz pomoć grada Samobora, koji nam je dao odlične uvijete, prostorije SAMA-e pretvorit ćemo u odličan sportski objekt – rekao je Husić, koji je sa Vedranom i Anom Krgom hrabro ušao u velik pothvat.

– Grad Samobor je uvijek poticao sport. upravo zato smo ovaj prostor i prepustili sportskim entuzijastima, koji u kratko vrijeme pretvaraju derutni prostor u jednu kvlitetnu sportsku priču. – izjavio je Juro Horvat Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora.

– Ovo će biti odlična lokacija za nove generacije boksača. Koliko čujem od Jure Horvata, u Samoboru je početkom 70-tih godina prošlog stoljeća klub vodio Ivan Prebeg. To je zaista lijepa priča da dobijamo u blizini glavnog grada odličan objekt, koji ćemo zasigurno pokušati iskoristiti i za reprezentativne pripreme – nadovezao se Mavrović. Oduševljen je bio i Preskar:

– Obzirom da sam prošao niz boksačkih gymova širom svijeta, nisam mogao odoljeti da im ne dam i par savjeta. Ovdje će biti pravi gušt trenirato – Zaključio je Mario.