NOVE SJAJNE POBJEDE HRVATSKIH BOKSAČICA NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Nikolina Ćaćić i Valeria Šteko dominantno izborile finale, a Lana Paljušić hrabro se do kraja borila s prvakinjom Europe – u subotu pet Hrvatica u borbama za zlato!

NOVE SJAJNE POBJEDE HRVATSKIH BOKSAČICA NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Nikolina Ćaćić i Valeria Šteko dominantno izborile finale, a Lana Paljušić hrabro se do kraja borila s prvakinjom Europe – u subotu pet Hrvatica u borbama za zlato!

U petak, 20. siječnja 2023. na ženskom Kupu nacija u Somboru nastupile su tri hrvatske reprezentativke, sve tri osvajačice medalja na europskim prvenstvima 2022. godine.

Olimpijka i doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić vratila se u ring nakon oporavka i stanke od šest mjeseci i silovito, dominantno pobijedila u polufinalu do 54 kg Mađaricu Hannu Lakotar!

Nikolina je brojnim serijama udaraca odmaknula od sebe agresivnu mađarsku predstavnicu, plasirala kombinacije i posebno ubojiti desni kroše, pa je Mađarica Lakotar brzo odustala od pokušaja probijanja u klinč. Naša prvakinja dominirala je i u čistoj borbi na distanci i uvjerljivo upisala pobjedu za finale!

Brončana kadetkinja Valeria Šteko prekidom u drugoj rundi svladala je u kategoriji do 54 kg predstavnicu Srbije Andrijanu Anđelić!

Od prvog zvuka gonga bilo je jasno da je naša reprezentativka superiorna domaćoj boksačici, u prvoj rundi natjerala ju je na brojanje, a u drugoj je sudac u ringu nakon nove Valerijine serije razumno prekinuo neravnopravnu borbu i označio prekid borbe!

Brončana juniorka s EP-a Lana Paljušić boksala je u polufinalu do 57 kg protiv moćne Engleskinje Elle Lonsdale, juniorske prvakinje Europe!

Lana se sa snažnijom i većom Engleskinjom hrabro nosila do kraja, bez straha ulazila u razmjene, a nije ju pokolebalo ni brojanje u drugoj rundi. Izdržala je borbeno do kraja meč protiv Engleskinje koja “muški” udara bez milosti.

Sve čestitke našim djevojkama na odličnim mečevima, Nikolini i Valeriji na plasmanu u finale Kupa nacija, kao i našim trenerima, izborniku Anti Matasu i Mladenu Šteki na novim odličjima za hrvatski ženski boks u prestižnoj konkurenciji boksačica na Kupu nacija iz 14 država!

U subotu, 21. siječnja 2023. od 17.00 sati u finalima mlađih dobnih skupina pet naših mladih reprezentativki bori se za zlatna odličja na 12. Kupu nacija u Somboru:

VALERIA ŠTEKO (BK Petar Zrinski) u kategoriji kadetkinja do 54 kg borit će se protiv Mađarice Laure Dorko!

TIA ZADRAVEC (BK Čakovec) u kategoriji kadetkinja do 57 kg borit će se protiv predstavnice Srbije Andreje Mitrović!

ANA JUKIČIĆ (BK Brod) u kategoriji juniorki do 54 kg borit će se protiv Rumunjke Rosio Trigor Bucur!

AGATA ŠTAJCER (BK Kutina) u kategoriji juniorki do 63 kg borit će se protiv Rumunjke Amalije Tugui!

MARIELA ŠTEKO (BK Petar Zrinski) u kategoriji mlađih seniorki do 63 kg borit će se protiv reprezentativke Srbije Teodore Savović!

U nedjelju, 22. siječnja 2023. za zlatne medalje na 12. Kupu nacija u Somboru borit će se i naše seniorke SARA BERAM (BK Petar Zrinski) i NIKOLINA ĆAĆIĆ (BK Omega Zagreb)!

Juniorka LANA PALJUŠIĆ (BK Petar Zrinski) i seniorka LEA ČEVRA (BK Leona) osvojile su brončane medalje!

Najnovije vijesti

Pretraživanje