Nove borilačke dvorane u Sesvetama

img-20170515-wa0001Istočni dio Zagreba, uskoro bi trebao biti bogatiji za još sportsko rekreacijski centar, kako je rekao gradonačelnik Milan Bandić na prezentaciji lokacije nove borilačke dvorane u Sesvetama. Uz prisustvo predsjednika HBS-a Bone Bošnjaka, aktualnog Europkog prvaka i osvajača olimpijske  Filipa Hrgovića te članova boksačkog i hrvatskog kluba Sesvete.

– Nakon ovog idejnog rješenja slijedi arhitektonski natječaj za najljepši sportsko rekreacijski park u Zagrebu pa bi koncem godine mogli krenuti radovi, a za što moramo osigurati sredstva u rebalansu proračuna, jer su trenutno osigurana sredstva samo za rušenje objekta – istaknuo je zagrebački gradonačelnik. Uz sadržeje za  djecu od predškolske dobi centar će biti na raspolaganju i rekreativcima i vrhunskim sportašima. Sastojao bi se od zgrade sa sportskim sadržajima (borilački sportovi, teretane, aerobic dvorane, garderobe, ugostiteljski objekt, saune Wellnes), dva sportska terena s tribinama (za potrebe škole te za građanstvo i sportske klubove), boćališta, adrenalinskog dijela parka sa slobodnim penjanjem, skate staze, penjalice za djecu, biciklističke, pješačke staze i staze za jogging, te parking.

– Veselimo se razvoju jednog takog velikog centra jer Sesvete su pravi rasadnik vrhunskih sportaša – izjavio je Bono Bošnjak prilikom prezentacije ovog projekta.

img-20170515-wa0002