Noa Ježek: Da bi se na sve stiglo nužna je organiziranost i disciplina

Držeći se već potvrđene istine da se veliki sportaši grade u malim sredinama, mi smo pohodili BK Titan gym iz Vrapča gdje vrijedno trenira Noa Ježek sudionik Svjetskog prvenstva za mlađe seniore u Mađarskoj.

Prije Svjetskog prvenstva bio sam i na tri Europska prvenstva. Svjetsko prvenstvo za mene je bilo premijera na kojem sam došao do ogromnog iskustva. Nadam se da je to dobra baza za neko buduće prvenstvo na kojem ću biti uspješniji u pohodu na medalje. Poraz s tog natjecanja samo me tjera da još više treniram i čekam revanš.

Kako si počeo?

Ja sam s boksom krenuo s 12 godina. U ozbiljnom boksu sam 5 godina. Iz zdrave rekreacije to se s vremenom pretvorilo u nešto više i ozbiljnije. Iako zadnje 3 godine boksam u kategoriji do 69 kg ja ću se kao senior prebaciti se u onu do 75 kg. Na taj način neću više imati problema sa skidanjem kila te će mi biti , nadam se, lakše biti priprema za neke buduće borbe i turnire.

Do sada omjer pobjeda i poraza ?

Imao sam 55 mečeva od toga je bilo 48 pobjeda. U svim tim nastupima ja sam se trudio da kroz nadboksavanje i visok tempo kroz serije udaraca na ringu budem bolji. Tučnjave bez smisla ne volim.

U novoj konkurenciji čeka?

Gabrijel Vešović. Dobri smo si izvan ringa i znamo se iz reprezentacije. Kada dođe vrijeme vidjet ćemo kako će to izgledati na ringu.

Par riječi o reprezentaciji?

U njoj je atmosfera sjajna. Svi se slažemo i pomažemo si međusobno koliko je to moguće. Nema incidenata i gluposti u trenucima kada negdje predstavljamo Hrvatsku.

Kako se usklađuju obaveze van boksa?

Nije lako. Uz dobru organizaciju i disciplinu za sve obaveze postoji vrijeme. Kako bih na sve stigao meni nije problem trčati ujutro prije škole ili učiti u autobusu prije treninga. Ponavljam, uz poštivanje discipline sve je moguće.

Kako radi trener?

Moj je trener Nikola Švalj i slobodno mogu kazat da je picaizla za tehniku i taktiku. To mi se kod njega najviše sviđa i za mene je on najbolji na svijetu. Zahvaljujući njegovoj upornosti ja sam na pragu seniorskog puta dobio temelje koje trebam razvijati kao borac kroz treninge i borbe koje će doći. Ja uskoro nakon odmora i Svjetskog prvenstva ulazim ponovno u dvoranu i iskreno radujem se treninzima.