NIKOLINA ĆAĆIĆ OSVOJILA BRONCU NA 68. ‘MEMORIJALU ISTVANA BOCSKAIJA’ U DEBRECENU! Nikolina medalju osigurala pobjedom nad Ukrajinkom, zaustavljena u polufinalu od domaće Mađarice, kao i Dea Bolanča u četvrtfinalu

NIKOLINA ĆAĆIĆ OSVOJILA BRONCU NA 68. ‘MEMORIJALU ISTVANA BOCSKAIJA’ U DEBRECENU! Nikolina medalju osigurala pobjedom nad Ukrajinkom, zaustavljena u polufinalu od domaće Mađarice, kao i Dea Bolanča u četvrtfinalu

Hrvatska olimpijka i reprezentativka NIKOLINA ĆAĆIĆ (23) osvojila je brončanu medalju na tradicionalnom 68. ‘Memorijalu Istvana Bocskaija’ u Debrecenu, EUBC-ovom turniru A kategorije i jednom od najprestižnijih europskih turnira.

Nikolina je u polufinalu kategorije do 57 kg izgubila podijeljenom odlukom sudaca od iskusne domaće reprezentativke, Mađarice Szabine Szucs.

U izjednačenom meču, u kojem je naša reprezentativka bila u najmanju ruku ravnopravna, ako ne i poduzetnija i konkretnija u razmjenama od protivnice, suci su meč bodovali u korist domaće predstavnice.

Prvu rundu dobila je jednoglasno Szucs, možda na osnovu jednog ili dva udarca više kojeg su bodovali suci. U drugoj i trećoj rundi Nikolina je zadavala konkretnije udarce, bila aktivnija, no suci su drugu rundu dodijelili sa 3:2 domažoj Mađarici, a treću sa 3:2 hrvatskoj reprezentativki, nedovoljno da bi preokrenula rezultat i prošla u finale turnira u Debrecenu i borila se za zlato!

Čestitke Nikolini na dvije vrlo dobre borbe u Debrecenu, kao i treneru Franji Kristiću koji može biti potpuno zadovoljan njezinim mečevima, uvjerljivom pobjedom nad Ukrajinkom i tijesnim porazom na bodove od domaće Mađarice.

Nikolina Ćaćić medalju je osigurala s uvjerljivom, jednoglasnom pobjedom u četvrtfinalu nad predstavnicom Ukrajine Anhelijom Lakno.

Podijeljenom sudačkom odlukom meč protiv domaće predstavnice izgubila je i druga naša reprezentativka, splitska pitbullovka DEA BOLANČA (do 60 kg) premda se sjajno borila i pružila više od domaće Mađarice.

Čestitke našim djevojkama Nikolini i Dei pod vodstvom izbornika Franje Kristića na vrlo dobrim borbama u Debrecenu i novoj osvojenoj vrijednoj medalji Nikoline Ćaćić u bogatoj kolekciji: četiri europske i svjetske medalje sa EP-a i SP-a, nastup na Olimpijskim igrama, a na kraju 2023. godine osvojila je broncu na EP-u U-22 u Budvi i zaredom trijumfirala na Zagreb Boxing Queenu i Zagreb Grand Prixu.

Najnovije vijesti

Pretraživanje