NIKOLINA ĆAĆIĆ JUNAKINJA DANA! EUBC proglasio našu lavicu najvećom senzacijom prvog dana u Tokiju!

NIKOLINA ĆAĆIĆ JUNAKINJA DANA! EUBC proglasio našu lavicu najvećom senzacijom prvog dana u Tokiju!

Naša hrabra lavica Nikolina Ćaćić (20), najmlađa hrvatska olimpijka i najmlađa boksačica (uz Britanku Dubois jedine su 2001. godište) na olimpijskom turniru u Tokiju među 100 najboljih borkinja svijeta, proglašena je senzacijom dana prvog dana boksačkih natjecanja u Kokugikan Areni!

Europska boksačka federacija EUBC poslala je službenu obavijest da je mlada Hrvatica najveće iznenađenje prvog dana boksačkog turnira kao prva hrvatska boksačica u povijesti na Olimpijskim igrama i kako je senzacionalno pobijedila Amerikanku kubanskog podrijetla Yarisel Ramirez koju je onemogućila pokazati svoje poznate i neosporne kvalitete.

Znalo se da Nikolina nosi srebra sa svjetskog i europskog prvenstva mlađih seniorki, ali i da je debitantica na najvećoj sceni, te da je sjajno odboksala meč koristeći pametno prednost u visini i dužini ruku protiv snažne Amerikanke.

Vjerojatno nitko nije očekivao da najmlađa boksačica na Olimpijskim igrama na tako impresivan način može neutralizirati američku Kubanku (ili obrnuto) u kojoj je američka olimpijska reprezentacija (sa 10 boksača u Tokiju), kao najveća boksačka velesila u povijesti olimpizma (114 medalja od čega 50 zlatnih) očekivala pohod na medalju u kategoriji do 57 kg.

Bravo za Nikolinu, bravo za mladu Sesvećanku koja postaje prava boksačka svjetska zvijezda!

Nikolina Ćaćić postala je i junakinja svih hrvatskih medija koji su s oduševljenjem popratili povijesnu olimpijsku pobjedu za hrvatski boks u subotnje praskozorje.

Hvala svim našim medijima i novinarima koji nisu žalili truda da u rano jutro u subotu odmah vjerno prenesu što se događalo u ringu Kokugikon Arene, pogotovo Hrvatskoj televiziji koja se uključila u izravni TV-prijenos iz boksačke arene!

O uspjehu Nikoline Ćaćić razgovarat će se i večeras u olimpijskom studiju Hrvatske televizije od 21 sat uz stručnu analizu sjajnog boksača i trenera Hrvoja Sepa uz urednika i voditelja Ivana Doriana Molnara!

Uvjereni smo da ćemo s istim zanosom i radošću popratiti i drugi Nikolinin nastup u Tokiju, u osmini finala protiv Kanađanke Caroline Veyre u ponedjeljak, 26. srpnja u 7.12 sati ujutro!

Naravno, vjerujemo da ćemo slaviti i sutra, u nedjelju, 25. srpnja u 13.25 sati kada u ring ulazi naš prvak Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg protiv Jordanca Adela Rivada Odaija Alhindawija (29).

Bravo za Nikolinu i Luku i njihove trenere Franju Kristića i Tomislava Bašića što na najljepši način predstavljaju Hrvatski boksački savez i hrvatski boks na najvišoj razini!

Najnovije vijesti

Pretraživanje