Nezaustavljiva Sara Kos pobjedom nad reprezentativkom Srbije izborila je finale 58. Beogradskog pobjednika

Nezaustavljiva Sara Kos pobjedom nad reprezentativkom Srbije izborila je finale 58. Beogradskog pobjednika

Fantastična Sara Kos borit će se za zlato u Beogradu! Boksačica BK Petra Zrinskog iz Zagreba i hrvatska prvakinja u kategoriji 64 kg u velikoj je formi i zasluženo se plasirala u finale vrlo jakog međunarodnog turnira AIBA kategorije, 58. Beogradskog pobjednika!

Hrvatska prvakinja u kategoriji 64 kg u polufinalu je sudačkom odlukom 4:1 pobijedila domaću predstavnicu, reprezentativku Srbije Jelenu Janičijević. Prije toga Sara je pobijedila reprezentativke Mađarske i Francuske, upisala tri pobjede zaredom u tri dana i u ponedjeljak, 26. travnja za zlato će se boriti protiv Ruskinje Aleksandre Ordine.

Sarino finale na rasporedu je u ponedjeljak kao četvrta borba iza 15 sati. Prijenosi finala bit će na Arenasport TV-u, a bit će mogući i u live streamingu. 

Četiri hrvatska boksača u nedjelju, 25. travnja nisu uspjela proći u polufinale, a sva četvorica upisali su poraze od boljih i iskusnijih ruskih predstavnika.

Poslije uspjeha u četvrtfinalima i pobjeda nad reprezentativcima Švedske, odnosno Bugarske, u kategoriji 69 kg Filip Kolar izgubio je od Rusa Alisa Šarihova, a Gabrijel Veočić u kategoriji 75 kg od Nikite Voronova.

Debitant Kristijan Duje Gaćina, kojem je nastup na Beogradskom pobjedniku bio prvo pravo vatreno krštenje u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni, u teškoj kategoriji 91 kg izgubio je sudačkom odlukom od Timura Gamzatova.

Olimpijski kandidat Marko Milun u superteškoj kategoriji + 91 kg zaustavljen je od isto tako iskusnijeg ruskog boksača, osvajača europskih i svjetskih medalja, odličnog Maksima Babanina. Marku Milunu i njegovom treneru Leonardu Pijetraju takva jaka provjera trebala bi ipak korisno poslužiti u pripremama za olimpijske kvalifikacije u lipnju i dati im uvid što još treba ispraviti i poboljšati u Milunovoj formi u sljedećih četrdesetak dana do olimpijskih kvalifikacija u Parizu.

Na isti način u Beogradu su u prvim borbama zaustavljene i dvije naše olimpijske kandidatkinje, Marija Malenica i Nikolina Ćaćić. Treba vjerovati i da će njima i njihovim trenerima to dobro poslužiti u završnoj fazi priprema za Pariz u lipnju.

Sarino odličje tako će ostati jedino za Hrvatsku na 58. Beogradskom pobjedniku! U ponedjeljak, 26. travnja u finalu iza 15 sati čeka je još ruska reprezentativka Aleksandra Ordina. Sretno i srčano!

Najnovije vijesti

Pretraživanje