Nastavlja se uspješna suradnja sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Razgovori i dogovori, koje je pokrenuo u siječnju Predsjednik Bono Bošnjak sa Boksačkim savezom Ujedinjenih Arapskih Emirata, nastavljeni su proteklog tjedna u Abu Dhabiju. Po nalogu Predsjednika, Glavni tajnik Marko Marović odradio je niz sastanaka i prezentacija o hrvatskim kapacitetima i potencijalima edukacije, razmjene te suradnje.

Jedan od sastanaka bio je sa  Predsjednikom Azijske boksačke konfederacije Anasom Alotaibaom te Izvršnim direktorom Ali Salamehom, Oni su izrazili želju da Hrvatska još i više podigne nivo suradnje sa ne samo Arapskim zemljama već i ostalim azijskim federacijama.

Glavne teme suradnje bile bi vezane na trenerski rad, organizacijski sustav, razvoj  i edukaciju, u koje bi bili implementirani zajednički trening kampovi, razmjene trenera i boksača te sudjelovanje na međusobnim natjecanjima.

Glavni tajnik Boksačke federacije Ujedinjenih Arapskih Emirata Hasan Al Hammadi posebno je bio zadivljen rezultatima hrvatskih boksača te je upravo u tom dijelu vidi kako njegova Federacija može naučiti puno. Predsjednik njihove Tehničke komisije i član Izvršnog odbora UAEBF Abdula Al Zaabi iznio je njihova iskustva s organizacijom Azijskih prvenstava te pohvalio hrvatske organizacije WSB-a i Grand Prixa navodeći kako je sigurno da je i na tim poljima dorbo razmijeniti iskustva.

Njihovo izaslanstvo najavilo je posjet Hrvatskoj u listopadu, kada bi i reprezentacija UAE trebala nastupiti na Grand Prix Zagreb, kada će se i potpisati konačni ugovor o suradnji. Sastanku je prisustvovala i nacionalna televizija UAE koja je napravila i lijep prilog čime su domaćini pokazali koliko cijene naš Savez.

Ovo je sjajna inicijativa za hrvatski boks, koji je iznimno cijenjen na azijskom kontinentu te otvara velike mogućnosti za stručne osobe, trenere i boksače.