NAŠI NAJBOLJI KADETKINJE I KADETI OTPUTOVALI NA EUROPSKO PRVENSTVO U TURSKU 14 naših predstavnika borit će se za medalje u konkurenciji 378 mladih boksačica i boksača iz 28 država!

NAŠI NAJBOLJI KADETKINJE I KADETI OTPUTOVALI NA EUROPSKO PRVENSTVO U TURSKU 14 naših predstavnika borit će se za medalje u konkurenciji 378 mladih boksačica i boksača iz 28 država!

Hrvatski reprezentativci, podijeljeni u dvije skupine, otputovali su iz Zračne luke ‘Franjo Tuđman’ u Tursku gdje se u gradu Erzurumu od 10. do 21. kolovoza 2022. održava Europsko kadetsko prvenstvo (EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships), za najbolje mlade boksačice i boksače iz Europe rođenih 2008. i 2009. godine.

Hrvatska nastupa u vrlo brojnom sastavu (19 putnika), a predstavljat će nas:

KADETI

do 40 kg Ademi Gaši (BK Leonardo Zagreb)

do 44 kg Dominik Raguž (BK Brod)

do 54 kg Dino Selak (BK Senj)

do 57 kg Mateo Bobaš (BK Rijeka)

do 60 kg Asllan Krasniqi (BK Rekord Zagreb)

do 66 kg Juraj Tutundžić (BK Brod)

do 70 kg Niko Goreta (BK Grom Split)

do 75 kg Dominik Palić (BK Kralj Tomislav Zagreb)

do 90 kg Šime Vuletić (BK Team Predator Rijeka)

Treneri: Pero Veočić (izbornik), Danijel Brkić

KADETKINJE 

do 51 kg Ana Jukičić (BK Brod)

do 54 kg Valeria Šteko (BK Petar Zrinski)

do 60 kg Agata Štajcer (BK Kutina)

do 64 kg Lana Skupnjak (BK Thor Bartolovec)

do 70 kg Lorena Horvat (BK Thor Bartolovec)

Treneri: Mladen Šteko i Robert Herić.

Sudac: Petar Grubišić.

Mečevi na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu počinju u petak, 12. kolovoza 2022., a završit će sa 29 finalnih mečeva za zlato u subotu, 20. kolovoza 2022.

Na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj nastupa ukupno 378 natjecatelja (od toga 107 boksačica) iz 28 država: Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bosna & Hercegovina, Bugarska, HRVATSKA, Češka, Engleska, Estonija, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Sj. Irska, Izrael, Italija,  Kosovo, Latvija, Litva, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina.

Europska kadetska prvenstva održavaju se od 2003. godine, a kadetkinje su se priključile 2018. godine. Prošlogodišnje Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje 2021. održano je u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) uz sudjelovanje 274 mladih boksačica i boksača iz 25 europskih zemalja.

Na Europskom kadetskom prvenstvu 2021. u Sarajevu medalje su osvojili boksačice i boksači iz 19 zemalja, a među njima bila je i Hrvatska s dvije bronce – Ivan Nekić (Ares Zadar) i Bernard Grgić (Nokaut Zagreb).

Prošle godine u Sarajevu na kadetskom EP-u Rusija je osvojila 19 zlatnih medalja (od mogućih 29), a druga najuspješnija država bila je Ukrajina sa sedam zlatnih odličja. Na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu 2022. ne nastupaju reprezentacije Rusije i Bjelorusije koju se zbog agresije na Ukrajinu i međunarodnih sankcija izbačene iz svih natjecanja pod okriljem Europske boksačke federacije EUBC-a i Svjetske boksačke federacije IBA-e.

I bez Rusije konkurencija će biti vrlo snažna, jer glavne boksačke nacije u Europi odlično rade s mladim kategorijama: Armenija, Azerbajdžan, Engleska, Gruzija, Mađarska, Sj. Irska, Italija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Turska i Ukrajina.

Najbolji mladi hrvatski kadetkinje i kadeti pod vodstvom izbornika Pere Veočića, te trenera Danijela Brkića, Mladena Šteke i Roberta Herića s pravom očekuju da će nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na prvenstvima mlađih kategorija. Izbornik Pero Veočić kao cilj zacrtao je barem dva odličja za 9 naših kadeta i 5 kadetkinja. Sretno!

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje