NAŠI MLAĐI SENIORI OTPUTOVALI NA EP U BUDVU Mario Preskar: Žestoko ćemo se boriti za medalje, očekujem da osvojimo barem jednu, a sposobni smo i za više

NAŠI MLAĐI SENIORI OTPUTOVALI NA EP U BUDVU Mario Preskar: Žestoko ćemo se boriti za medalje, očekujem da osvojimo barem jednu, a sposobni smo i za više

Hrvatski reprezentativci pod vodstvom trenera Marija Preskara, Nenada Mitrovića i Erika Pijetraja u odličnom raspoloženju, s puno optimizma i ambicija, otputovali su u Budvu na Europsko prvenstvo mlađih seniora  (rođeni 2003. i 2004. godine) koje se održava od 13. do 24. listopada 2021. godine.

Hrvatsku će predstavljati šest mladih boksača u sljedećim kategorijama:

Kategorija do 54 kg     Tomislav Letinić  2004. godište (Arena Pula)

Kategorija do 60 kg     Ivan Ante Gregurić  2004. (Leonardo Zagreb)

Kategorija do 63.5 kg   Deni Alagić 2003. (Metalac Zagreb)

Kategorija do 67 kg      Leon Buzik  2004. (Rijeka)

Kategorija do 71 kg       Petar Krešimir Knežević 2003. (Sveti Donat Zadar)

Kategorija do 75 kg       Antonio Grabić  2003. (Leonardo)

Trener naše selekcije Mario Preskar s optimizmom kaže:

“Očekujemo čvrste, kvalitetne mečeve protiv najkvalitetnijih europskih boksača u toj dobi.  Bit će tu odlični predstavnici Rusije, Ukrajine, Mađarske, Bugarske i svih ostalih europskih zemalja preko kojih ćemo tražiti put do visokih plasmana. Hrvatska ima sjajne mlade snage i možemo se nositi s najboljima u Europi. Očekujemo i barem malo sreće u ždrijebu jer to je uvijek bitan faktor za uspjeh na velikom međunarodnom natjecanju. Ne sumnjamo da će naši predstavnici biti maksimalno fokusirani i da će se pokazati u Budvi u najboljem svjetlu.”

Nekoliko naših reprezentativaca ima iskustva s EP-a mlađih seniora, lani su u Budvi nastupali Deni Alagić, Petar Krešimir Knežević i Antonio Grabić. Tada je medalju osvojio superteškaš Josip Ćorić (prešao u seniorsku kategoriju).

Antonio Grabić ima iskustvo osvajanja medalja na europskim prvenstvima mlađih kategorija (kadetskom i juniorskom), kao i Tomislav Letinić lani na juniorskom EP.

Mario Preskar nedavno je mlade boksače vodio na tradicionalnom međunarodnom turniru Vojvođanskoj zlatnoj rukavici u Subotici.

“To je bilo krasno iskustvo za naše mladiće. Mogli su se uvjeriti  gdje se nalaze u odnosu na europske konkurente i na čemu trebaju dodatno raditi. Nastup u Subotici dao im je dodatni motiv i poticaj za rad, jer nakon toga su s još više elana stisnuli na treninzima kako bi Europsko prvenstvo dočekali u maksimalnoj formi. Uz malo sreće u ždrijebu borit ćemo se za medalje i uvjeren sam da ćemo osvojiti barem jednu. To bi bio veliki uspjeh, a priželjkujemo i više odličja za koje naši dečki imaju kvalitetu. Vjerujem da će nam se karte dobro posložiti i da će biti lijepih vijesti iz Budve”, rekao je naš veliki boksač i sada učitelj mladih snaga Mario Preskar.

Mladi Hrvati na EP-u u Budvi natječu se u nikad jačoj konkurenciji jer dolazi gotovo 370 boksača iz 38 zemalja:

Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna G0ra, Češka, Danska, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, HRVATSKA, Izrael, Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Moldovija, Mađarska, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Rusija, Sj. Makedonija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska i Ukrajina.

Najbolji mladi europski boksačice i boksači natjecat će se u 13 muških i 12 ženskih kategorija.

S našim mladim boksačima su uz Marija Preskara treneri Nenad Mitrović i Erik Pijetraj, a sudit će i naš međunarodni sudac Robert Delaš.

Najnovije vijesti

Pretraživanje