NAŠI BOKSAČI U PULI NA PRIPREMAMA ZA “HRBIĆA”

Najbolji hrvatski boksači, zajedno s izbornikom Marijem Šivolijom Jelicom i trenerom Dragom Mijićem, jučer su otputovali u Pulu na završne pripreme za Memorijal “Zlatko Hrbić” (9-10. ožujka u Zagrebu, u sportskoj dvorani “Peščenica”) gdje će se u žestokoj međunarodnoj konkurenciji boriti za najsjajnija odličja.

Na pripreme su stigla respektabilna boksačka imena: Stipan Prtenjača, Mate Rudan, Borna Katalinić, Sanjin Pol Vrgoč, Ante Čepo, Damir Plantić, Bojan Mišković, Marko Čalić, Josip Bepo Filipi, Tomo Kadić, Boris Mišković, Ivan Njegač, Danijel Vekić i Marin Mindoljević, a na turniru bi se trebali pojaviti i Filip Hrgović te Hrvoje Sep.
Izbornik Marijo Šivolija Jelica javio nam je iz Pule da je atmosfera u timu odlična, da borci jedva čekaju natjecanje i da su “žedni krvi” te da, iako je konkurencija izuzetno jaka, očekuje barem jedno do dva zlata. S obzirom na to da ćemo u teškoj kategoriji imati više predstavnika, Šivolija ne isključuje niti mogućnost jednog “hrvatskog finala”. Iako svi borci konkuriraju za najprestižnije trofeje, izbornik ipak najviše očekuje od neformalnog kapetana reprezentacije Borne Katalinića.
Šivolija je na kraju poručio: “Dolaze nam iskusni borci iz najjačih boksačkih zemalja, Rusije, Italije, Mađarske itd, pa očekujem žestoke borbe bez kalkulacija, mečeve ‘prsa o prsa’, odnosno vrhunski boksački spektakl u kojem će uživati svi zaljubljenici u ovu plemenitu vještinu. Također, zahvalio bih se boksačkom klubu “Pula” i Peri Tadiću. Oni su već godinama domaćini hrvatske boksačke reprezentacije i zahvaljujući njima grad Pula već dugi niz godina slovi za istinsku metropolu boksa”.