NAŠE REPREZENTATIVKE OTPUTOVALE SU NA PRVE OVOGODIŠNJE ISPITE NA KUPU NACIJA U SOMBORU Dea Bolanča morala je otkazati zbog bolesti, a Lorena Horvat i Lana Skupnjak nisu imale protivnice u kategoriji

Hrvatske boksačice otputovale su na 12. Kup nacija koji se održava od 15. do 23. siječnja 2023. u Somboru (Srbija).

Na početnom popisu hrvatske ženske reprezentacije bilo je 12 boksačica u svim dobnim kategorijama, a tri su morale otkazati nastup – seniorka Dea Bolanča (Pit Bull Split) zbog lošijeg zdravstvenog stanja, a kadetkinje Lorena Horvat i Lana Skupnjak (Thor Bartolovec) zbog toga jer u njihovim kategorijama (najtežim ženskim kadetskima do 64 kg i 70 kg) nema drugih prijavljenih boksačica.

Ukupno je za Kup nacija prijavljeno 130 boksačica iz 14 zemalja. Prve mečeve naše reprezentativke mogle bi imati u utorak, 17. siječnja 2023. godine.

KADETKINJE:

do 54 kg: Valeria Šteko (BK Petar Zrinski Zagreb)

do 57 kg: Tia Zadravec (BK Čakovec)

JUNIORKE:

do 54 kg: Ana Jukičić (BK Brod)

do 57 kg: Lana Paljušić (BK Petar Zrinski)

do 63 kg: Agata Štajcer (BK Kutina)

MLAĐE SENIORKE:

do 63 kg: Mariela Šteko (BK Petar Zrinski)

SENIORKE:

do 48 kg: Lea Čevra (BK Leona Zagreb)

do 54 kg: Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb)

do 63 kg: Sara Beram (BK Petar Zrinski)

Izbornik ženske reprezentacije Ante Matas iz Zagreba je poveo Leu Čevru, Nikolinu Ćaćić i Saru Beram, a ostale boksačice priključile su se na putu ili će doći izravno u Sombor. Praktički svim našim djevojkama to će biti prve ovogodišnje provjere, osim juniorskoj prvakinji Europe Marieli Šteko koja je prošloga tjedna osvojila zlatnu medalju na Viking Boxing Cupu u Danskoj. Uz naše boksačice u Somboru na Kupu nacija predstavljat će nas i naš iskusni sudac Dragutin Maloseja.

Posebno će biti važno našoj olimpijki i doprvakinji Europe U-22 Nikolini Ćaćić koja je posljednji meč imala u lipnju 2022. godine na Mediteranskim igrama, a onda je morala pauzirati od natjecanja zbog oporavka i vojničke obuke koju je prošla kao nova ročnica Hrvatske vojske.

U Somboru na Kupu nacija boksat će tako šest od osam naših osvajačica medalja u 2022. godini: Sara Beram (seniorsko EP), Nikolina Ćaćić (EP U-22), Mariela Šteko i Lana Paljušić (juniorsko EP), te Valeria Šteko i Agata Štajcer (kadetsko EP). Zlatna juniorka Mariela Šteko podignula se u stariju kategoriju mlađih seniorki, a Agata Štajcer boksat će od ove godine među juniorkama.