NAJVEĆI ŽENSKI TURNIR U EUROPI, 17. SILESIAN OPEN U POLJSKIM GLIWICAMA Sara Beram ponovo podijeljenom odlukom izgubila od srpske Ruskinje Natalije Šadrine

NAJVEĆI ŽENSKI TURNIR U EUROPI, 17. SILESIAN OPEN U POLJSKIM GLIWICAMA Sara Beram ponovo podijeljenom odlukom izgubila od srpske Ruskinje Natalije Šadrine

Sara Beram (27), prvakinja i reprezentativka Hrvatske u kategoriji do 63 kg nastupila je na najuglednijem ženskom turniru u Europi – 17. Silesian Openu poljskim Gliwicama.

Sara Beram pod vodstvom trenera Kristijana Kosa iz BK Petar Zrinski izgubila je meč osmine finala protiv iskusne, vrhunske Ruskinje koja nastupa za Srbiju Natalije Šadrine sudačkom odlukom 2:1. Dva suca bodovala su sve tri runde za srpsku Ruskinju, a domaća sutkinja Poljakinja dvije runde bodovala je u korist naše reprezentativke.  Trener Kristijan Kos kaže:

“Sara je odradila vrlo kvalitetan meč protiv odlične suparnice, izjednačen od početka do kraja. U trećoj rundi Sara je i dominirala, uvela Šadrinu u probleme. Da je ranije tako žustro krenula, vjerojatno bi meč otišao na njenu stranu. Nismo nezadovoljni, u jako dobrom meču protiv snažne suparnice pokazala je da je na dobrom putu prema Europskom prvenstvu u listopadu”. 

Sari to nije bio prvi susret s ruskom boksačicom, jer i prošle godine je na Silesian Openu u Gliwicama zaustavljena od Šadrine podijeljenom i kontroverznom sudačkom odlukom. Ruskinja Natalija Šadrina od prošle godine nastupa za Srbiju i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj borila se za medalju u četvrtfinalu.

Na Silesian Openu u Gliwicama nastupa rekordnih 230 boksačica svih dobnih kategorija iz 30 zemalja, a onima najboljima to je generalna provjera uoči Europskog prvenstva seniorki sljedećeg mjeseca u Budvi. Sarina kategorija do 63 bila je jedna od najbrojnijih i najjačih po imenima suparnica.

Sara Beram ostat će do kraja turnira u Gliwicama, ima već dogovorene sparinge i provjerne mečeve izvan konkurencije, a nakon povratka iz Poljske pripreme za Europsko prvenstvo u Budvi od 11. do 23. listopada 2022. godine nastavit će u Puli vod vodstvom trenera Pere Tadića.

Druga naša prijavljena predstavnica Maja Šarić (BK Marjan Split) nije bila u mogućnosti nastupiti na Silesian Openu u Gliwicama, kao ni doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić, dok mlada reprezentativka Dea Bolanča ne konkurira za Europsko seniorsko prvenstvo i radi po posebnom programu priprema za sljedeću sezonu.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje