NAJVEĆI TRIJUMF U PROFESIONALNOJ KARIJERI HRVATSKOG OLIMPIJCA U SOLINU! Luka Plantić razornim serijama i nokautom u četvrtoj rundi slomio prekaljenog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga!

NAJVEĆI TRIJUMF U PROFESIONALNOJ KARIJERI HRVATSKOG OLIMPIJCA U SOLINU! Luka Plantić razornim serijama i nokautom u četvrtoj rundi slomio prekaljenog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga!

Hrvatski olimpijac i reprezentativac Luka Plantić (25), bivši juniorski prvak Europe i osvajač brončane medalje (pokraden u polufinalu!) na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu, ostvario je pred svojim navijačima, pred svojim Solinjanima i Sesvećanima najveću pobjedu u karijeri!

U službeno tek trećem profesionalnom meču, nokautom u četvrtoj rundi Luka je u supersrednjoj kategoriji slomio iskusnog, vrhunskog južnoafričkog borca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, prekaljenog ratnika s više od 30 profesionalnih mečeva (22 pobjede, 14 nokautima)!

Luka Plantić razorno je demolirao snažnog Južnoafrikanca, već u prvoj rundi načeo ga je brutalnim kombinacijama i bacio u nokdaun, a onda još dvaput u drugoj rundi!

Luka je nastavio s razornim napadima, sijevali su udarci kao iz višecijevnog bacača, strahovite serije u tijelo i glavu Liebenberga, kombinacije udaraca, ubojitih aperkata i krošea i Južnoafrikanac je sve teže dolazio do zraka. Na iskustvo se izvukao u trećoj rundi, pokušao parirati, ali protiv brutalnih Plantićevih naleta i demonstracije moći nije bilo obrane u solinskoj dvorani Bilankuši.

U četvrtoj rundi nakon snažne serije gromovito je sijevnuo Lukin aperkat i Liebenberg je četvrti put izgubio tlo pod nogama i završio na podu. Povratka više nije bilo, južnoafrički lav Ryno Liebenberg više se nije mogao podignuti i morao je potpisati tek treći poraz prekidom u karijeri!

Luka Plantić slavi najveću pobjedu koja ga diže visoko na profesionalnim listama, među pedeset najboljih i otvara vrlo brzo mogućnost borbe za jednu od svjetskih profi-titula!

Luka je uz zahvalu publici i svima koji ga podržavaju to i najavio u prvoj izjavi nakon meča:

“Vjerujem da ćemo zajedno slaviti i naslov svjetskog prvaka!”

Bravo Luka, bravo za vrhunsku demonstraciju boksa kojom je dokazao da spada i u vrh profesionalnog boksa u supersrednjoj i poluteškoj kategoriji!

Čestitke Luki Plantiću i njegovom timu u BK Saloni, čestitke za najveći trijumf karijere!

Svijet profesionalnog boksa ovim se mečom uvjerio u razornu Lukinu snagu i da iz Solina i Hrvatske stiže opasan izazivač za napad na svjetske pojaseve!

UVODNE BORBE

Damir Plantić (32), hrvatski reprezentativac s najvećih natjecanja, osvajač medalje na Europskom prvenstvu 2017. godine, stariji Lukin brat, svojedobno i svjetski prvak u savateu, upisao je petu profesionalnu pobjedu!

Na bodove u šest rundi u poluteškoj kategoriji pobijedio je i tehnički dominirao protiv čvrstog, opasnog Ukrajinca Serhiija Ksendzova!

Splićanin Ivan Đuka upisao je na spektaklu u Solinu svoju prvu profesionalnu pobjedu u cruiser teškoj kategoriji – u četiri runde na bodove je bio bolji od Gruzijca Gerisa Aduashvilija!

Solinski Ukrajinac Dmytro Rybalka nokautom u prvoj rundi trijumfalno je debitirao u profi-ringu u lakoteškoj kategoriji – strahovitim krošeom nokautirao je Gruzijca Malkhaza Sujashvilija!

Drugi domaći Ukrajinac iz BK Salone Rostislav Bilostotskij u srednjoj kategoriji tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio je Gruzijca Jabu Memishishija!

Njemački Poljak Remigiusz Syska pobijedio je u srednjoj kategoriji nokautom u drugoj rundi Sinišu Gambelića iz BiH.

REZULTATI:

Luka Plantić – Ryno Liebenberg (Južnoafrička Republika) 2:0 (nokaut u 4. rundi)

Damir Plantić – Serhii Ksendzov (Ukrajina) 2:0 (na bodove u šest rundi)

Dmytro Rybalka (Ukr.) – Malkhaz Sujashvili (Gruzija) 2:0 (nokaut u 1. rundi)

Rostislav Bilostotskij (Ukr.) – Jaba Memishishi (Gruzija) 2:0 (TKO u 3. rundi)

Remigiusz Syska (Njemačka) – Siniša Gambelić (BiH) 2:0 (nokaut u 2. rundi)

Ivan Đuka – Gerisa Aduashvili (Gruzija) 2:0 (na bodove u četiri runde)

Najnovije vijesti

Pretraživanje