Mladi boksači na SP-u u Poljskoj dali su najbolje od sebe, a Josip Ćorić impresionirao je sve

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Kielcu završila je svoj boravak u Poljskoj. U nedjelju, 18. travnja navečer u četvrtfinalu se oprostio naš zadnji predstavnik Josip Ćorić u superteškoj kategoriji i to je ujedno najkraći rezime nastupa naših boksača na SP-u mladih – Ćorićeve dvije pobjede i četvrtfinale i pet poraza ostalih boksača u uvodnim borbama.

Kratku ocjenu nastupa naših izabranika dao je izbornik Dražen Kuhar koji je s trenerom Nenadom Mitrovićem vodio naše mladiće u Kielcu. Ono što je bilo primjetno kod svih – nedostatak je iskustva u borbama najviše razine u najjačoj svjetskoj konkurenciji.

Svima će nastup u Poljskoj stoga i te kako poslužiti u stjecanju iskustva za velika natjecanja u budućnosti koja im po talentu te iskazanoj borbenosti i motiviranosti ne bi smjela izmaći.

Evo završnih ocjena izbornika Kuhara:

– U kategoriji 64 kg Andi Idrizi borio se s kvalitetnim predstavnikom Brazila. Vidjelo se da je impresioniran i sputan nastupom na najvećoj sceni. Boksao je onako kako je naviknut u domaćem ringu, a to nije dovoljno za uspjeh nad kvalitetnijim suparnikom.

– Slično vrijedi i za Petra Krešimira Kneževića u kategoriji 69 kg. I njemu je to bio debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu, sputao ga je pritisak, a imao je i peh da mu protivnik na startu bude domaći boksač iz Poljske.

– U kategoriji 75 kg Antonio Grabić u meču protiv vrlo spremnog i čvrstog latvijskog boksača nije bio na svojoj najboljoj razini, a protiv vrhunski spremnog Latvijca moralo se biti i iznad svojih mogućnosti.

– U poluteškoj kategoriji 81 kg Denis Čerepinko naletio je na iskusnijeg i čvršćeg boksača iz Srbije i koliko god se trudio, nije se mogao ravnopravno nositi.

Borna Lončarić u teškoj kategoriji 91 kg borio se sa snažnijim i dominantnijim Indijcem, dao je maksimum, no to je bilo nedovoljno za moćnijeg Indijca s većim iskustvom na međunarodnoj sceni. Za sljedeća natjecanja Bornu ćemo preusmjeriti prema poluteškoj kategoriji 81 kg. Za svjetsku razinu u teškoj kategoriji fali mu mase i težine, vidjet ćemo može li bolje funkcionirati među boksačima s manjom kilažom.

Josip Ćorić u superteškoj kategoriji +91 nedvojbeno je ostavio najbolji dojam u Poljskoj i pokazao potencijal svjetske klase. Uvjerljivo je prekidima srušio Moldavca i Španjolca, a u četvrtfinalu u drugom dijelu meča izdominirao favoriziranog Kubanca Arzolu Lopeza. Impresionirao je stručnjake na Svjetskom prvenstvu, redom dobio same pohvale, pogotovo za borbu protiv agilnog i moćnog reprezentativca Kube koji je kao favorit imao povlašten status kod sudaca.

Izbornik Dražen Kuhar podvukao je crtu:

-Dečkima mogu izreći samo pohvale za rad i ponašanje na Svjetskom prvenstvu. Dali su sve od sebe i potpuno se posvetili nastupu. Evidentno je da su nam zbog epidemioške situacije nedostajali kvalitetniji nastupi i više zajedničkih treninga i priprema koji bi nam donijeli veću fizičku i i psihičku stabilnost, a s time i sigurnost u borbama protiv najboljih na svijetu. Nema im se što zamjeriti – dali su maksimum i najbolje od sebe što su mogli u ovom trenutku.