MEČ REGIONALNE LIGE U PETAK, 6. SVIBNJA 2022. u 14.00 SATI Vitezovi Zagreb u pomlađenom sastavu na Velesajmu bitno oslabljeni protiv neporažene Crvene zvezde iz Beograda

MEČ REGIONALNE LIGE U PETAK, 6. SVIBNJA 2022. u 14.00 SATI Vitezovi Zagreb u pomlađenom sastavu na Velesajmu bitno oslabljeni protiv neporažene Crvene zvezde iz Beograda

U petak, 6. svibnja 2022. Vitezovi Zagreb u Regionalnoj boksačkoj ligi boksat će svoj peti meč u skupini B. Dosadašnji omjer je 3-1 (dvije pobjede nad Mariborom, te Radnikom iz Bijeljine, uz poraz 12:8 u gostima kod Crvene zvezde).

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu (14.00 sati) Vitezovi Zagreb bore se protiv dosad neporažene Crvene zvezde iz Beograda (omjer 5-0) u meču koji odlučuje o prvom i drugom mjestu skupine B Regionalne lige uoči doigravanja (u doigravanje će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine, a to su u skupini B sigurno Vitezovi Zagreb i Crvena zvezda).

Vitezovi Zagreb protiv Crvene zvezde nastupit će u bitno oslabljenom, pa i desetkovanom sastavu zbog velikog broja ozljeda i zamora boksača. Znalo se unaprijed da u srednjoj kategoriji 75 kg zbog ozljede šake i leđa ne može nastupiti europski prvak do 22 godine Gabrijel Veočić koji mora propustiti i Europsko prvenstvo krajem svibnja u Armeniji. Europsko prvenstvo zbog premorenosti propušta i brončani s EP-a u Poreču Noa Ježek, no u staroj raspodjeli kategorija u Regionalnoj ligi Ježek i ne bi mogao nastupiti.

U posljednji trenutak od prvotnog sastava otpali su još četvorica boksača (Damir Plantić 91 kg, Luka Plantić 81 kg, Marko Zeljko 69 kg i mlađi senior +91 kg Lovro Pavčec), zbog problema s ozljedama ne može se računati ni na Lea Cvetkovića, Antonija Grabića, Tonija Filipija, Kristijana Duju Gaćinu, Marka Pratljačića, Marina Jelačića, Petra Leskura ili Marka Ramljaka i  još nekolicinu boksača, pa će Vitezovi nastupiti u mladom i neiskusnom sastavu u kojem odskaču samo provjereni superteškaš Marko Milun i Filip Poturović u kategoriji do 64 kg.

Situacija je takva da će po prvi put  u Regionalnoj ligi Vitezovi Zagreb nastupiti bez predstavnika u dvije kategorije, u poluteškoj 81 kg i teškoj do 91 kg u kojima su bili predviđeni reprezentativci Luka i Damir Plantić, pa Crvena zvezda u meč ulazi s početnom prednošću 4:0 jer te mečeve gubimo bez borbe sa po 2:0.

U većini kategorija imamo debitante na ovoj razini i možemo se samo uzdati u njihovu nespornu srčanost i motiviranost, te veliku želju za dokazivanjem protiv kvalitetnog suparnika kao što je Crvena zvezda. Prošloga ljeta Vitezovi Zagreb su u jačem sastavu poraženi tijesno u Beogradu 12:8, a pobjede su upisali mlađi senior Ivan Ante Gregurić, te Petar Cetinić, Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić.

Meč Regionalne lige Vitezovi Zagreb – Crvena zvezda Beograd počinje u petak, 6. svibnja 2022. u 14.00 sati u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu (izravni tv-prijenos na Sportskoj televiziji i ArenaFightu).

PAROVI VITEZOVI ZAGREB – CRVENA ZVEZDA (petak, 6. svibnja 2022,, 14.00 sati:

mlađi seniori:

do 69 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut) – Ivan Miketić

+91 kg: Elvis Mahmutović (Arena Pula) – Strahinja Novičić

seniori:

do 57 kg: Nikola Horvat (Leonardo) – Lazar Pantić

do 60 kg: Patrik Licul (Pula) – Sejdi Nazif

do 64 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška) – Nemanja Gavrilović

do 69 kg: Andi Idrizi (Nokaut) – Đejlan Toskić

do 75 kg: Petar Pavčec (Nokaut) – Vladimir Gubaš

do 81 kg: – Aleksa Marković WO 0:2

do 91 kg: — – Boban Stanojlović WO 0:2

+91 kg: Marko Milun (Leonardo) – Milutin Stanković

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje