MEČ ČETVRTOG KOLA REGIONALNE LIGE Za Vitezove Zagreb protiv Maribora (subota, 11. prosinca) boksaju Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić

Izbornici seniora i mlađih seniora, Kristijan Hodak i Dražen Kuhar odabrali su boksače koji će braniti boje Vitezova Zagreb u meču 4. kola Regionalne lige protiv Maribora u subotu, 11. prosinca 2021. godine. Susret je na rasporedu u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu s početkom u 14.00 sati.

Vitezovi Zagreb u 3. kolu gostovali su u Mariboru 26. studenoga 2021. i pobijedili domaću momčad sa 14:6.

Bodove za Vitezove upisali su u mariborskoj dvorani Leona Štukelja tada Diego Mamić, Filip Poturović, Noa Ježek, Leo Cvetković, Toni Filipi i Marko Milun, te mlađi senior Fabijan Tomkić u kategoriji do 69 kg. Borbe su na bodove izgubili mlađi senior Petar Krešimir Knežević i Filip Kolar, a u kategoriji do 56 kg nismo imali predstavnika.

Sastav za domaći susret s Mariborom praktički je identičan onome koji je pobjednički nastupio u Mariboru – umjesto Noe Ježeka u kategoriji do 75 kg borit će se prvak i četvrtfinalist SP-a, pobjednik netom završenog Grand Prixa u Zagrebu Gabrijel Veočić, a umjesto Marka Miluna koji zbog ozljede leđa nije mogao nastupiti i na Grand Prixu, u superteškoj kategoriji borit će se Osječanin Luka Pratljačić.

Pratljačić je ove sezone u dva nastupa u Regionalnoj ligi, protiv Radnika Bijeljine u Zagrebu i Crvene zvezde u Beogradu, izborio dvije pobjede u povratničkim mečevima nakon duge stanke zbog oporavka od ozljeda.

U mlađim seniorima u kategoriji do 69 umjesto Fabijana Tomkića nastupit će Riječanin Leon Buzik, četvrtfinalist ovogodišnjeg EP-u Budvi, koji se nedavno uspješno borio na jakom međunarodnom turniru u španjolskom Alicanteu gdje je boksao u finalu i osvojio srebrnu medalju.

Sastav Vitezova Zagreb za meč s Mariborom u subotu, 11. prosinca 2021. (14 sati, Zagrebački boksački centar):

SENIORI

60 kg – Diego Mamić (Pula)

64 kg – Filip Poturović (Nova Gradiška)

69 kg – Filip Kolar (Čakovec)

75 kg – Gabrijel Veočić (Brod)

81 kg – Leo Cvetković (Omega Zagreb)

91 kg – Toni Filipi (Gladijator Zagreb)

+91 kg – Luka Pratljačić (Osijek)

MLAĐI SENIORI

69 kg – Leon Buzik (Rijeka)

75 kg – Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

Službeno vaganje bit će u petak, 10. prosinca 2021. u 19 sati u hotelu Diplomat.

Vitezovi Zagreb nakon tri kola imaju omjer 2-1 i na drugom su mjestu skupine B Regionalne lige:

(1. Crvena zvezda Beograd 3-0, Vitezovi Zagreb 2-1, Radnik Bijeljina 1-2, Maribor 0-3).