Mavrović i Preskar u Varaždinu odradili prvu „Školu boksa“

Pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za sport u Varaždinu je startala škola boksa Hrvatskog boksačkog saveza. Ovo je početak strategije razvoja hrvatskog boksa, sukladno kojoj će dve velike boksačke zvijezde Željko Mavrović i Mario Preskar.

Na prvoj prezentaciji okupilo se stotinjak mladih učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Varaždinu, koji su bili organizirani u partnerstvu sa gradom Varaždinom i Boksački klubom Omega boks. Domaćinstvo  ove prve po redu prezentacije škole boksa održalo se u Prvoj Osnovnoj školi Varaždin gdje je predstavnike Hrvatskog boksačkog saveza dočekala ravnateljica Karmen Jalšovec te predstavnik ureda za sport i kulturu grada Varaždina Marinko Šipoš. Mavrović i Preskar su uz članove BK Omega boks te trenere Miljenka Rožmarića i Emerika Večerića učenicima pokazali osnove boksačkog sporta, te ih upoznali sa boksačko opremom. Također, uz osnove treninga, školarci su mogli isprobati i boksačke rukavice te odradili „na ruke“ sa Mavrovićem i Preskarom.

  • Sama ideja je jako pozitivna i obećavajuća. U ovakvom obliku je dobra startna pozicija za početak razvoja strategije hrvatske škole boksa. Uz eminentne predstavnike iz svijeta plemenite vještine, to je vrlo motivirajuće za mlađu populaciju, koju treba usmjeravati ka boksu. Vjerujem da će proširenje ove akcije na globalno polučiti uspjeh i to je početak izgradnje jednog kvalitetnog sistema koji će u budućnosti stvarati vrhunske rezultate u sportu. – rekao je Miljenko Rožmarić, Predsjednik i glavni trener BK Omega boks Varaždin te ravnatelj jedne od varaždinskih osnovnih škola.

Nakon demonstracije u školi, popodne je odrađen i boksački trening u BK Omega boks, gdje su se zainteresirani upoznali sa pravim boksačkim ringom, vrećama i ostalim boksačkim spravama.

  • Sjajan posjet gradu Varaždinu i boksačkom klubu Omega boks. Posjećenost je bila odlična, treneri spremni za suradnju. Angažirani. Djeca zainteresirana, spremna na rad i učenje. Zadovoljstvo sviju na kraju zajednički provedenog boksačkog dana. Dogovor za ponovno viđenje je unutar idućih 30-tak dana. – zaključio je Željko Mavrović.

Prema planu, boksačka karavana obilazit će cijelu Hrvatsku, kako bi privukli širi broj mladih ljudi bavljenju sportom, a prvenstveno boksom. A slijedeća stanica bit će Čakovec.