Maršić i Babić u četvrtfinalu

hrvatski teškaški reprezentativac alen babiæ pobijedio je latvijca nikolajsa grisuniinsa u prvom nastupu na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskom samsunu

Alen Babić superiorno je izborio četvrtfinale na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskom Samsunu. U prvom nastupu u teškoj kategoriji hrvatski prvak nokautirao je Latvijca Nikolajsa Grisuninsa. Dvostruki brončani s europskih prvenstava srušio se pod Babićevim udarcima nakon samo minutu i 13 sekundi.

– Znao sam da mogu srušiti bilo koga, pa i najbolje europske teškaše. Jedan udarac bio je dovoljan. Idemo dalje – rekao je

Babić meč završen je u prvoj rundi nakon fantastičnog desnog krošea u bradu. Prije toga hrvatski šampion napravio je seriju udaraca u suparnikov trbuh i tako ga nagnao da spusti gard. Čim je Latvijac ostavio bradu nebranjenom, sijevnula je Babićeva desnica i ambiciozni Rovinjanin našao se među osam najboljih na turniru. Ringovnom sucu nije preostalo drugo nego poslati Grisuninsa u njegov kut.

– Odličan početak, ali ne treba se prepustiti euforiji. Babić je nokautirao izuzetno iskusnog boksača. Treba nam još pobjeda, imamo još dosta posla – rekao je Babićev trener u BK Leonardo i hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.

Već danas 25-godišnji Babić mora ponovno u ring i to protiv tamnoputog Francuza Paula Omba Biongoloa, a meč je na rasporedu oko 21 sat po hrvatskom vremenu.

Danas oko 15 sati u ring dvorane Mustafe Dagistanlija u Samsunu ulazi i Sesvećanka Anamarija Maršić, koja će protiv Njemice Sarah Scheurich tražiti plasman u polufinale kategorije do 75 kg. Da bi izborila Rio de Janeiro, Anamarija se mora probiti u finale.