MARKO PRATLJAČIĆ OSVOJIO BRONCU U TEŠKOJ KATEGORIJI NA BOCSKAI MEMORIJALU U DEBRECENU! Osječki teškaš nakon trijumfa nad favoritima iz Azerbajdžana i Ukrajine nije uspio proći i prvaka Azije, Kazahstanca Oralbaya u polufinalu!

MARKO PRATLJAČIĆ OSVOJIO BRONCU U TEŠKOJ KATEGORIJI NA BOCSKAI MEMORIJALU U DEBRECENU! Osječki teškaš nakon trijumfa nad favoritima iz Azerbajdžana i Ukrajine nije uspio proći i prvaka Azije, Kazahstanca Oralbaya u polufinalu!

Osječki teškaš MARKO PRATLJAČIĆ (28), prvak Hrvatske u teškoj kategoriji (92 kg), stariji brat superteškaša Luke Pratljačića, postigao je najveći uspjeh od hrvatskih reprezentativaca na velikom 67. Bocskai memorijalu u Debrecenu i svoj najveći trijumf u karijeri osvojivši brončanu medalju!

MARKO PRATLJAČIĆ u polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od snažnog reprezentativca Kazahstana Albeka Oralbaya, prvaka Azije!

Marku je to bio treći teški meč zaredom u tri dana protiv najkvalitetnijeg suparnika – Kazahstanca koji je i prvi favorit teške kategorije u Debrecenu.

Oralbay sa samo 22 godine iza sebe ima već više od 40 seniorskih pobjeda, neporažen je cijelu 2022. godinu, a posljednji poraz ima upisan na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. godine!

U Debrecenu je mladi Kazahstanac slavio kao pobjednik još 2020. godine, dok se Marko Pratljačić prošle godine uspješno vratio boksu nakon duge stanke i osvojio naslov državnog prvaka! Za nastup u Debrecenu pripremao se s reprezentacijom i na sparinzima u Nacionalnom boksačkom centru u talijanskom Asizu!

Marko se pokušao nametnuti Kazahstancu, viši i dužih ruku napadao je i usmjeravao ga prema konopcima, pokušao ga uhvatiti na krivoj nozi, no okretni i školovani tehničar Oralbay odlično se kretao i nalazio načina kako izbjeći prijetnje Pratljačića, a u brzim kontra-serijama skupljao je bodove koji su mu donosili prednost.

Dva suca posljednju rundu na kraju bodovali su za Marka što nije bilo dovoljno za konačni trijumf i plasman u finale!

ČESTITKE MARKU PRATLJAČIĆU I NJEGOVOM TRENERU MATEJU MATKOVIĆU U BK OSIJEK NA SJAJNOM USPJEHU I ODLIČJU!🥉🇭🇷

Marko je u Debrecenu uvjerljivo svladao favorizirane predstavnike Azerbajdžana i Ukrajine, a protiv moćnog Kazahstanca borio se do maksimuma i do kraja nije odustajao od želje za pobjedom!

Marko Pratljačić bio je i posljednji naš reprezentativac koji je zaključio nastup na 67. Bocskai memorijalu, a mečevima u Debrecenu pokazao je da imamo jakog aduta za međunarodnu scenu!

Najnovije vijesti

Pretraživanje