MARKO PETRIČ, SPORTSKI DIREKTOR IBA-e, UZ VODSTVO HBS-a NA VAŽNIM SASTANCIMA U ZAGREBU Puna potpora čelnika Ministarstva turizma i sporta, te Hrvatskog olimpijskog odbora, organizaciji Europskog i Svjetskog prvenstva za mlađe seniore/ml. seniorke u Poreču 2024. godine

MARKO PETRIČ, SPORTSKI DIREKTOR IBA-e, UZ VODSTVO HBS-a NA VAŽNIM SASTANCIMA U ZAGREBU Puna potpora čelnika Ministarstva turizma i sporta, te Hrvatskog olimpijskog odbora, organizaciji Europskog i Svjetskog prvenstva za mlađe seniore/ml. seniorke u Poreču 2024. godine

Marko Petrič, sportski direktor Svjetske boksačke federacije IBA-e, uz vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza u Zagrebu se sastao s čelnicima Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta, te Hrvatskog olimpijskog odbora.

Direktor IBA-e Marko Petrič, predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, predsjednik Nadzornog odbora Jurica Runtić i glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić, razgovarali su u Upravi za sport s državnim tajnikom za sport Tomislavom Družakom, ravnateljom Uprave za sport Krešimirom Šamijom i načelnikom Sektora za razvoj i natjecateljski sport Darkom Vučićem.

Glavne teme bile su organizacije dva velika boksačka prvenstva sljedeće godine u Hrvatskoj koja će se održati u proljetnom i jesenskom terminu u Poreču – Europskom prvenstvu za mlađe seniore/ml.seniorke u travnju 2024. godine i Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore/ml-seniorke (20. X. – 6. XI. 2024. godine).

Državni tajnik za sport Tomislav Družak, te ravnatelj Krešimir Šamija i načelnik Darko Vučić daju punu potporu ovim velikim i značajnim boksačkim i sportskim događajima koji će imati i snažno turističko i promotivno značenje za Hrvatsku jer okupljaju veliki broj najboljih mladih boksačica i boksača iz Europe i svijeta.

Marko Petrič kao jedan od najutjecajnijih ljudi u Svjetskoj boksačkoj federaciji ne sumnja da će uz punu suradnju Hrvatskog boksačkog saveza s IBA-om i EUBC-om, te uz čvrstu potporu nadležnih tijela u Hrvatskoj, velika boksačka natjecanja u Poreču biti organizirana po najvišim standardima.

O Europskom i Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u Poreču 2024. godine, IBA-in direktor Marko Petrič i vodstvo HBS-a razgovarali su i s čelnicima Hrvatskog olimpijskog odbora – glavnim tajnikom HOO-a Sinišom Krajačem, direktorom Ureda za nacionalne sportske saveze Nevenom Šavorom, direktorom Ureda za olimpijski program Damirom Šegotom, te direktorom Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvojem Balenom.

Hrvatski olimpijski odbor, kao i uvijek dosada, u svojoj će nadležnosti maksimalno poduprijeti Hrvatski boksački savez u uspješnom domaćinstvu i organizaciji Europskog i Svjetskog prvenstva za mlađe seniore, budući da je domaćinstvo dva velika boksačka prvenstva dobitak za cjelokupni hrvatski sport.

Marko Petrič za posjeta Hrvatskoj obišao je dan ranije i grad domaćin Poreč, te se uvjerio na licu mjesta da postoje vrhunski preduvjeti, od smještajnih kapaciteta do sportske arene, za organizaciju velikih boksačkih smotri po svim visokim kriterijima koje traži Svjetska boksačka federacija, a obišao je i Zagrebački boksački centar na Velesajmu koji će uskoro ugostiti dva velika međunarodna turnira – Grand Prix Zagreb za seniore i seniorke, te turnir za boksačice Zagreb Boxing Queen.

Naglasio je i kako u organizaciji velikih europskih i svjetskih prvenstava, kao i svim budućim akcijama Hrvatski boksački savez može računati na njegovu punu pomoć i potporu Svjetske boksačke federacije IBA-e, a predsjednik HBS-a Bono Bošnjak zahvalio je Marku Petriču na dolasku i iskrenom prijateljstvu, te na punom povjerenju koje Svjetska boksačka federacija IBA iskazuje hrvatskom boksu.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje