MARKO MILUN NASTUPA NA VRHUNSKOJ IBA CHAMPION’S NIGHT U MONTE CARLU (23. IX. 2023.) Hrvatski prvak pozvan u društvo olimpijskih i svjetskih šampiona, borit će se protiv doprvaka svijeta, Kubanca Fernanda Arzole Lopeza

MARKO MILUN NASTUPA NA VRHUNSKOJ IBA CHAMPION’S NIGHT U MONTE CARLU (23. IX. 2023.) Hrvatski prvak pozvan u društvo olimpijskih i svjetskih šampiona, borit će se protiv doprvaka svijeta, Kubanca Fernanda Arzole Lopeza

Višestruki državni prvak i reprezentativac u superteškoj kategoriji Marko Milun (26) u subotu, 23 rujna 2023. godine nastupit će na spektakularnoj priredbi u Monte Carlu u organizaciji Svjetske i Europske boksačke federacije – IBA Champion’s Night – Monaco Boxing Grand Prix.

Hrvatski prvak i olimpijski kandidat Marko Milun dobio je veliko priznanje s pozivnicom za IBA-in spektakl u uglednom društvo vrhunskih europskih i svjetskih boksača – redom prvaka i osvajača odličja na najvećim natjecanjima.

Milun će se boriti protiv mladog Kubanca Arzole Lopeza Fernanda Alejandra (20), viceprvaka svijeta na SP-u 2023. u Taškentu (u finalu izgubio od Uzbekistanca Bakhidara Jalolova, a do finala i srebra svladao redom vrhunske boksače kao što su Talijan Lenzi, Indijac Berwal, Kinez Bayikewuzi, Azer Abdullajev).

Marko Milun borio se u lipnju 2023. na Europskim igrama u Krakovu, kvalifikacijskima za Olimpijske igre u Parizu i zaustavljen je kontroverznom odlukom ringovnog suca od engleskog favorita Deliciousa Orieja. 

Na Monaco Grand Prixu borbe su predviđene u pet rundi po tri minute (5×3), a predviđene su i novčane nagrade – 10.000 dolara za pobjednike i 5.000 dolara za poražene.

U Monte Carlu, među ostalim, nastupit će najbolji talijanski reprezentativci, teškaši s izborenim olimpijskim normama za Pariz 2024. – Azziz Abbes Mouhidine (dvostruki europski prvak i viceprvak svijeta, zlatni na Europskim igrama), te Salvatore Cavallaro, osvajač šest europskih i svjetskih odličja, brončani iz Krakova na Europskim igrama.

Obojica vrhunskih talijanskih teškaša za mečeve u Monte Carlu pripremali su se u Solinu na treninzima s Lukom Plantićem i našim boksačima koji se pripremaju za profi-spektakl u Solinu 7. listopada 2023. godine.

Najveće ime među vrhunskim sudionicima je svakako Kubanac Arlen Lopez, dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak.

Marka Miluna na spektaklu u Monte Carlu, u subotu 23. rujna 2023., vodit će Leonardo Pijetraj, njegov stalni trener u BK Leonardu, a zbog nastupa na IBA-inoj Večeri prvaka morali su otkazati nastup u 1. kolu Hrvatske boksačke lige u Bartolovcu za koje su se prijavili.

Mečevi iz Monte Carla moći će se pratiti u live streamingu na službenoj stranici IBA-e:

https://www.iba.sport/champions-night/monte-carlo-2023/ 

SVI MEČEVI NA MONACO BOXING GRAND PRIXU (23. rujna 2023.): 

  • Sofiane Oumiha (FRA) vs Nicolas Blanco (ARG)
  • Hugo Micallef (FRA) vs Denis Bartos (CZ)
  • Albert Ramirez (VEN) vs Lenin Castillo (DOM)
  • Ibrahima Diallo (BEL) vs Pierre Rossadini (FRA)
  • Marko Milun (HRV) vs Arzola Lopez Fernando Alejandro (CUB)
  • Azziz Abbes Mouhidine (ITA) vs Narek Manasyan (ARM)
  • Arlen Lopez (CUB) vs Gradus Kraus (NED)
  • Pavel Fedorov (RUS) vs Malik Hasanov (AZE)
  • Rayis Nurakant (KAZ) vs Salvatore Cavallaro (ITA)
  • Lasha Gurulli (GEO) vs Alexandr Paraschiv (MDA)

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje