Marijo Šivolija Jelica novi izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije

DSC_8105U Hotelu Panorama novinarima je predstavljen novi izbornik Hrvatske boksačko reprezentacije Marijo Šivolija-Jelica. Tijekom konferencije za medije, na kojoj su uz Šivoliju prisustvovali predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i direktor boksačke reprezentacije Željko Mavrović prisustvovali su i hrvatski olimpijci Luka Plantić, Luka Prtenjača i Toni FIlipi.

Na početku su Predsjednik Bošnjak i Direktor Mavrović čestitali mladim reprezentativcima osvajanje medalja na OI u Kini (srebro Filipija i bronca Plantića) te su se osvrnuli na dosadašnji rad Izbornog stožera.
– Izborni stožer nije se pokazao kao dobro rješenje. Stoga je izvršni odbor odlučio imenovati jednog čovjeka koji će biti zadužen za stručni rad i nadgledanje svih reprezentacija. Pronašli smo ga u Mariju Šivoliji.- rekao je Bošnjak.
– Ukazano mi je veliko povjerenje na kojem zahvaljujem vodstvu saveza. Mislim da imam dosta iskustva, uspjeha i znanja te da mogu djelić toga prenijeti na dečke da sosatno unaprijedimo boksački sport – započeo je novi Izbornik, inače osvajač svjetskog i europskog boksačkog srebra te dvostruki Olimpijac. Također, Šivolija je naglasio da mu je kao izborniku muške boksačke reprezentacije cilj odvesti barem jednog boksača na OI u Rio 2016. Pohvalio je dosadašnji klupski rad te čestitao Luki Plantiću,Toni Filipiju i Luki Prtenjači na maestralnim nastupima na juniorskom SP i OIM ove godine.
– Jesam Izbornik međutim, to ne znači da prestajem biti trener. Bit ću u kontaktu sa svim trenerima klubova i pojedinaca, sa svim boksačima. Usklađivat ćemo rad, razgovarati, surađivati, jer je to jedini način postizanja uspjeha – zaključuje Šivolija.
Ujedno, predstavljen je i projekt Europskog prvenstva u Zagrebu, koje će se od 17-26. listopada odvijati u Domu Sportova.
– Prošlog tjedna Zagreb je posjetila i inspekcija Europske boksačke federacije koja je izuzetno zadovoljna sa svim pripremama ovog velikog natjecanja – započeo je Glavni tajnik HBS-a Marko Marović – Prijave su već krenule te očekujemo oko 300 boksača iz skoro 40 zemalja starog kontinenta. Ako je suditi po ocjenama iz EUBC-a očekuje nas najbolje natjecanje u posljednjih pet godina.
Nadovezao se i Mavrović – mi smo sve više počeli preuzimati epitet “plemenite vještine”, koji koristi boks. Nemojte zaboraviti da je u ovom timu, uz nas sa svojim sportskim i društvenim iskustvom Damir Škaro, Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza. A ovo Europsko prvenstvo za juniore u Zagrebu bi trebao biti trenutak novog uzleta našeg boksa jer se radi o generaciji od koje puno iščekujemo, pa nas ne bi iznenadilo da netko od njih završi i u Riu 2016.
A o tome tko će sve nastupiti brine novi Izbornik – Nismo još odredili kompletan sastav. Oni koji su sigurni će na pripremni dvobojprije EP-a sa Italijom ili Njemačkom u Splitu, dok će se ostale dvojbe odrediti, kako mi u boksu činimo – u ringu.
DSC_8051