MARIELA I VALERIA ŠTEKO OSVOJILE NOVA ZLATA ZA HRVATSKU NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Sestre Šteko zlatne, Tia Zadravec, Ana Jukičić i Agata Štajcer osvojile srebra, a Lana Paljušić broncu. U nedjelju u finalima seniorki bore se Sara Beram i Nikolina Ćaćić

MARIELA I VALERIA ŠTEKO OSVOJILE NOVA ZLATA ZA HRVATSKU NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Sestre Šteko zlatne, Tia Zadravec, Ana Jukičić i Agata Štajcer osvojile srebra, a Lana Paljušić broncu. U nedjelju u finalima seniorki bore se Sara Beram i Nikolina Ćaćić

Sestre Mariela i Valeria Šteko osvojile su nova dva zlata za Hrvatsku na 12. Kupu nacija u Somboru!

Mlađa seniorka Mariela Šteko trijumfirala je u finalu kategorije do 63 kg prekidom u trećoj rundi protiv domaće reprezentativke Srbije Teodore Savović, a kadetkinja Valeria u kategoriji do 54 kg uvjerljivom je jednoglasnom odlukom u sve tri runde svladala reprezentativku Mađarske Lauru Dorko!

Mariela je u svom stilu u finalu dominirala otpočetka meča, imala sigurnu prednost nakon dvije runde, a u trećoj je domaću boksačicu dvaput prisilila na brojanje i prekid meča!

Valeria je prije toga u polufinalu također prekidom u drugoj rundi pobijedila predstavnicu Srbije.

Mariela Šteko je aktualna juniorska prvakinja Europe koja se od ove sezone bori u starijoj kategoriji mlađih seniorki. a Valeria je brončana s Europskog kadetskog prvenstva 2022. Mariela Šteko je ove godine već osvojila i zlato na Viking Boxing Cupu u Danskoj.

Obje sestre žive i treniraju u Münchenu u borilačkom centru obitelji Šteko, od prošle godine nastupaju za Hrvatsku, a članice su BK Petar Zrinski iz Zagreba!

Čestitke ocu i treneru Mladenu i obitelji Šteko za dva nova zlata na Kupu nacija, kao i svim našim boksačicama koje su se pod vodstvom izbornika ženske reprezentacije Ante Matasa vrlo uspješno borile i osvojile odličja na 12. Kupu nacija u Somboru u konkurenciji boksačica iz 14 država!

U subotnjim finalnim mečevima mlađih kategorija srebra su nakon odrađenih vrlo dobrih mečeva u finalima osvojile TIA ZADRAVEC (Čakovec, kadetkinje do 57 kg), juniorke ANA JUKIČIĆ (BK Brod) do 54 kg i AGATA ŠTAJCER (BK Kutina do 63 kg)!

Čakovčanka Tia Zadravec izgubila je podijeljenom odlukom 4:1 od reprezentativke Srbije Andreje Mitrović, Agata Štajcer od Rumunjke Amalije Tugui, a Ana Jukičić nakon pobjede nad predstavnicom Srbije, u finalu je ishitrenim prekidom od strane sutkinje u trećoj rundi izgubila od Rumunjke Rosio Trigor Bucur.

Uz dva zlata i tri srebra u mlađim kategorijama na Kupu nacija u Somboru, broncu je osvojila i juniorka LANA PALJUŠIĆ (BK Petar Zrinski)!

U nedjeljnim finalima seniorki za zlata će se boriti naše najbolje boksačice NIKOLINA ĆAĆIĆ i SARA BERAM, a LEA ČEVRA osvojila je brončanu medalju!

Nikolina Ćaćić u finalu do 54 kg boksat će protiv reprezentativke Srbije Jelene Zekić, a Sara Beram do 63 kg borit će se za zlato protiv predstavnice Nizozemske Keone Sin Sam.

Najnovije vijesti

Pretraživanje