Mamić i Veočić otvaraju Zlatnu rukavicu

Hrvatski boksački reprezentativci u kategoriji mlađih seniora Diego Mamić i Gabrijel Veočić, prvi će u ring od velike delegacije naših boksača, koji startaju sa svojim nastupima na 37. Zlatnoj rukavici Vojvodine. 

Lakaš Mamić boksa protiv Talijana Manuela Lombardija, dok će srednjaš Veočić ići na jakog Indijca Harsh Chaudharyja, koji je lani osvojio srebro na juniorskom Kupu nacija u Srbiji.

Što se ostalih predstavnika tiče, superteškaš Matej Crnković sutra boksa sa Srbinom Sašom Nikolićem. dok Petar Leskur (81 kg) ide na Mađara Baracsi Danijela. Velteraš Karlo Sabljić je sutra s drugim Mađarom, Zsolt Szamkom, a Patrik Licul s Brazilcem Reis Olivierom. Matea Lilić (+81 kg) ide na Ruskinju Irinu Kanaikinu, a Ivona Brnić (75 kg) na Kazakhstanku Milanu Rudenko. Naša najbolja mlađa seniorka Nikolina Ćaćić, promijenila je kategoriju te će na ovom turniru biti u 54 kg. Ždrijeb joj je donio Ruskinju Angelinu Glebovu, s kojom boksa prekosutra. Od Glebove je 2017 tijesno izgubila finale na juniorskom Kupu nacija u težoj kategoriji. Ipak Nikolina se digla lani i sa srebrom na Svjetskom prvenstvu potvrdila svoju kvalitetu te vjerujemo da će ovo biti jedan dobar test prije Europskog prvenstva u Bugarskoj.