LUKA PRATLJAČIĆ ZAUSTAVLJEN U SUPERTEŠKOJ KATEGORIJI NA OLIMPIJSKIM KVALIFIKACIJAMA U BUSTO ARSIZIJU! Osječki div izgubio podijeljenom odlukom 4:1 od prijatelja i sparing-partnera, prvaka Srbije Dušana Veletića

LUKA PRATLJAČIĆ ZAUSTAVLJEN U SUPERTEŠKOJ KATEGORIJI NA OLIMPIJSKIM KVALIFIKACIJAMA U BUSTO ARSIZIJU! Osječki div izgubio podijeljenom odlukom 4:1 od prijatelja i sparing-partnera, prvaka Srbije Dušana Veletića

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji, Osječanin LUKA PRATLJAČIĆ (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale +92 kg superteške kategorije na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu koji se održava u talijanskom Busto Arsiziju!

Osječki div završio je put u osmini finala protiv prvaka Srbije DUŠANA VELETIĆA (28) koji je izborio prolazak podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Pratljačić i Veletić odlično se poznaju, nebrojeno puta su zajedno trenirali i sparingirali u Osijeku ili Beogradu i ‘prijateljski’ su ušli u meč, pa ih je sredinom prve runde i ringovni sudac morao upozoriti za aktivnijom borbom.

Pratljačić se opredijelio za taktiku strpljivo čekati trenutak kako bi plasirao svoju zadnju ubojitu ljevicu, a Veletić se toga i najviše pazio, pa je aktivnim i okretnim kretanjem izbjegavao opasne situacije i s nekoliko pokušaja iz kontri dobio prvu rundu na svoju stranu 4:1.

Prvak Srbije u drugoj rundi je pokazao još bolje kretanje, pravodobno je kontrama presretao Lukine pokušaje da plasira jače serije i drugu rundu dobio s jednoglasnih 5:0 i praktički bodovno riješio meč, jer kod četvorice sudaca imao je prednost 20:18. Nije ga omela ni posjekotina na glavi u jednom od žešćih sudara.

Pratljačić je u trećoj rundi mogao do preokreta samo prekidom ili prisiliti protivnika u nokdaun i brojanje, jače je pritisnuo i napao Veletića koji je vješto koristio brzinu i okretnost protiv Lukinih napada, te se izvlačio pravodobno iz svih kritičnih situacija.

Pratljačić nije dočekao trenutak jače pogoditi ili uzdrmati Veletića i premda je dobio treću rundu sa 4:1, to je bilo nedovoljno za ukupnu pobjedu koja je otišla na Veletićevu stranu sa 4:1. Ukupnu prednost (dvije runde) našem boksaču dao je samo sudac iz Poljske.

Osječanin Pratljačić bio je posljednji od naših šestoro predstavnika na kvalifikacijama u Busto Arsiziju koji na sjeveru Italije nisu uspjeli uhvatiti olimpijske norme za Pariz.

Hrvatski superteškaš u prvom je meču pobijedio prvaka Ukrajine Lovchynskyija, a u drugom ga je zaustavio prvak Srbije koji će se u ponedjeljak 11. ožujka boriti u odlučnom meču s prvakom Njemačke za olimpijsku vizu i put u Pariz.

Najnovije vijesti

Pretraživanje