LUKA PRATLJAČIĆ STARTAO POBJEDOM NA OLIMPIJSKIM KVALIFIKACIJAMA U BUSTO ARSIZIJU! SuperLuka dominirao protiv snažnog Ukrajinca, a u 1/8 finala borit će se protiv Srbina Dušana Veletića! U četvrtak, 7. ožujka nastupaju Ćaćić, Čalić i Knežević

LUKA PRATLJAČIĆ STARTAO POBJEDOM NA OLIMPIJSKIM KVALIFIKACIJAMA U BUSTO ARSIZIJU! SuperLuka dominirao protiv snažnog Ukrajinca, a u 1/8 finala borit će se protiv Srbina Dušana Veletića! U četvrtak, 7. ožujka nastupaju Ćaćić, Čalić i Knežević

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji LUKA PRATLJAČIĆ (26, BK Osijek) pobjednički je startao i prošao prvu prepreku na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju za Olimpijske igre u Parizu 2024.!

Osječki div u meču 1/16 finala s čistih, jednoglasnih 5:0 svladao je sjajnog Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija (25), boksača iz europskog vrha superteške +92 kg kategorije, bivšeg prvaka Europe U-22 i nedavnog pobjednika velikog međunarodnog Bocskai memorijala u Debrecenu i ušao u osminu finala!

BRAVO LUKA, ČESTITKE NAŠEM PRVAKU I TRENERU MATEJU MATKOVIĆU!

Luka je protiv Ukrajinca dominirao u sve tri runde (4:1, 4:1 i 5:0) i zasluženo se plasirao u sljedeću kvalifikacijsku rundu – još ga dva koraka dijele do plasmana na Olimpijske igre (četiri superteškaša iz Busto Arsizija plasirat će se na OI u Parizu 2024.)!

U osmini finala Luka Pratljačić borit će se protiv prvaka Srbije DUŠANA VELETIĆA koji je dosad na kvalifikacijama u Busto Arsiziju pobijedio u dvije borbe – prvo Kolumbijca, pa Litavca! Veletić (28) ima iskustvo i iz deset profesionalnih mečeva s omjerom 8 pobjeda (5 prekidima), jednog poraza i jednog neodlučenog ishoda.

Pratljačić će se protiv Veletića boriti u osmini finala u subotu, 9. ožujka poslijepodne!

Pobjednik ide u četvrtfinale (ponedjeljak, 11. ožujka) u kojem će u odlučnim mečevima četvorica pobjednika izboriti olimpijske vize za Pariz 2024.!

U četvrtak, 7. ožujka prve mečeve u Busto Arsiziju imat će NIKOLINA ĆAĆIĆ (57 KG) i MARKO ČALIĆ (92 KG), a PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ (71 kg) borit će se u svom drugom meču za osminu finala!

Olimpijka iz Tokija 2021. Nikolina Ćaćić u 1/16 finala do 57 kg boksa protiv Zichun Xu (Kina), a naš najiskusniji reprezentativac Marko Čalić (16) u 1/16 finala teške kategorije protiv pobjednika meča  između Adriana Paolettija (Australija) i Vagkana Nanitzaniana (Grčka) koji boksaju u srijedu, 6. III. kasnije navečer.

Zadranin Petar Krešimir Knežević (20), naš najmlađi reprezentativac, koji je nokautom prošao prvo prvo kolo protiv Kenijca Mugandea, borit će se u 1/16 finala protiv Kirgistanca Syrgaka Abdyzhapara. 

Nikolina Ćaćić za plasman na Olimpijske igre treba izboriti ulazak u finale (plasirat će se samo dvije boksačice iz 57 kg), a Čalić i Knežević, kao i Pratljačić, prolazak među četiri polufinalista u svojim kategorijama.

Najnovije vijesti

Pretraživanje