LUKA PLANTIĆ VRATIO SE PROFI-POBJEDOM U HAMBURGU! Geard Ajetović pao nakon tri runde, sljedeći Plantićevi ciljevi državno, pa Europsko prvenstvo u Armeniji

LUKA PLANTIĆ VRATIO SE PROFI-POBJEDOM U HAMBURGU! Geard Ajetović pao nakon tri runde, sljedeći Plantićevi ciljevi državno, pa Europsko prvenstvo u Armeniji

https://youtu.be/5kwRxUoMxNs

(Plantićev meč na poveznici na 45:25)

Hrvatski olimpijac i lani najuspješniji hrvatski boksač (osmina finala Olimpijskih igara i na Svjetskom prvenstvu) Luka Plantić (25) pobjednički se vratio u profesionalni ring.

Na boksačkom spektaklu Universum Box Fight Night u Hamburgu Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 82 kg prekidom poslije tri runde pobijedio je iskusnog srpskog boksača Gearda Ajetovića (40) koji u dugoj karijeri, najviše u Velikoj Britaniji, iza sebe ima 59 profi-mečeva (31 pobjeda, 16 nokautima).

I Ajetović je prije prelaska u profesionalce bio olimpijac, nastupio je na Olimpijskim igrama još u Sydneyu 2000. godine.

Luka Plantić svojim poznatim razornim stilom neumorno je lomio Ajetovića od prve minute, pritiskao ga na konopce i plasirao kombinacije udaraca u glavu i tijelu, a iskusni, čvrsti srpski borac branio se i štitio kako je znao i koliko je mogao.

Nakon tri runde Plantićeve kanonade (meč je bio dogovoren u osam rundi), Ajetović i njegovi treneri potpisali su predaju jer nakon serija više desetaka udaraca u tri runde ostao je bez snage za daljnji otpor.

Plantić je upisao u novom profi-debiju prvu pobjedu, a službeno drugu (obje prekidom), premda iz 2018. godine ima još dvije neslužbene pobjede na profi-revijama.

Na velikoj reviji u Hamburgu u organizaciji ugledne Universum Promotion nastupio je nakon što mu je otpao zakazani meč u Miamiju 11. veljače 2022. protiv Argentinca Nikolasa (odustao zbog bolesti).

Luka Plantić u Miamiju se tri tjedna pripremao u kampu proslavljenog trenera Kubanca Pedra Diaza i u Europu i Hamburg vratio se samo dan prije meča, no unatoč problema s umorom i privikavanjem na vremensku razliku, to se nije vidjelo u ringu u kojem je apsolutno dominirao protiv Ajetovića.

Na meču u Hamburgu vodili su ga treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ivan Stupalo, a nastup je dogovoren zaslugom promotora Ivana Dijakovića.

Luka Plantić poslije pobjede u Hamburgu nastavit će s treninzima u Solinu. Plantić je izjavio:

“Dobro sam se osjećao bez obzira što sam pozivnicu za nastup dobio u posljednjem trenutku. Bio sam odlično fizički pripremljen, jer naporno sam radio u Miamiju u kampu Pedra Diaza uz našeg Branimira Malenicu koji je tamo upisao i pobjedu nokautom. Bilo bi šteta da su mi tjedni napornih treninga propali bez odboksanog meča i zato sam odmah čim se ukazala prilika poletio za Hamburg. Univesum je ugledna organizacija, Ajetović je čvrst borac i nametnuo sam mu ritam bez predaha koji on nije mogao pratiti, a ja sam u tom tempu mogao odboksati svih osam rundi”.

Plantić je rekao o narednim planovima:

“U sljedećem periodu fokusirat ću se na pripreme za državno prvenstvo i potom Europsko prvenstvo. Želim potvrditi naslov prvaka u poluteškoj kategoriji i boriti se za medalju na Europskom prvenstvu u svibnju!”

Plantić je vrlo motiviran dokazati kako je neprikosnoven u poluteškoj kategoriji u Hrvatskoj i potom konkurirati za europsku medalju na EP-u u Armeniji u svibnju.

Na protekla dva velika natjecanja, na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Beogradu, ostao je samo na korak do zone medalja uz dojam da je mogao postići više i bio sposoban za mjesta na postolju.

Meč Luke Plantića protiv Gaerda Ajetovića može se pogledati na sljedećoj poveznici (na 45 minuta i 25 sekundi):

https://youtu.be/5kwRxUoMxNs

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje