Luka Plantić s trenerom Bašićem završio dvotjedne pripreme u Ukrajini

Luka Plantić s trenerom Bašićem završio dvotjedne pripreme u Ukrajini

Olimpijski kandidat i hrvatski prvak u poluteškoj kategoriji (81 kg) Luka Plantić i trener Tomislav Bašić završili su dvotjedne pripreme u Ukrajini i vraćaju se u Solin gdje će nastaviti raditi po programu za olimpijske kvalifikacije u lipnju u Parizu.

Plantić i Bašić u Ukrajini su boravili od 1. travnja. Nastupili su prvo na jakom EUBC turniru u crnomorskom gradu Hersonu na kojem je Luka osvojio brončanu medalju, a nakon toga trenirali su osam dana u Nacionalnom boksačkom centru u Harkivu.

Luka Plantić po završetku ukrajinskog dijela priprema kaže:

– Odlično smo radili, ujutro redovito imali ciljane sparinge, po deset do 12 rundi, a poslijepodne trčanje i rad na poboljšanju tjelesne spreme. Ponekad smo za relaksaciju igrali i košarku. Radili smo s ukrajinskim boksačima, imao sam i dva slobodna sparinga, a mogu reći i da su me domaći boksači pomalo izbjegavali kao partnera u slobodnim sparinzima, jer ja uvijek idem punom snagom. Dobro će mi doći koji dan opuštanja kod kuće, jer osjećam malo pretreniranost od silnog broja treninga. Živjeli smo samo na relaciji hotel – trening, pa trening – hotel, mislim da smo maksimalno iskoristili vrijeme u Ukrajini.

Trener Tomislav Bašić također je zadovoljan odrađenim poslom i nakon više od dva tjedna izbivanja jedva je dočekao povratak u Solin. Predočio je planove za Luku Plantića do početka olimpijskih kvalifikacija u lipnju:

– Radili smo intenzivno, pripreme su bilo izuzetno korisne, a od ukrajinskog izbornika i njihovih trenera naučili smo neke nove elemente u treningu koje ranije nismo koristili. U Solinu nas već čeka Austrijanac Umar Džambekov kojeg je Luka lani pobijedio na startu europskih kvalifikacija u Londonu. Trenirat će i sparingirati zajedno, a još moramo odlučiti hoćemo li nastupiti krajem sljedećeg tjedna na uglednom međunarodnom turniru “Beogradski pobjednik” ili ćemo otići na pripreme s talijanskom reprezentacijom u Asizu. Sigurno je da će Luka nastupiti na Balkanskom prvenstvu u svibnju u Zagrebu i potom do odlaska za Pariz biti na pripremama hrvatske reprezentacije.

Podsjetimo, Luka Plantić odavno zna ime protivnika koji ga prvi čeka u nastavku olimpijskih kvalifikacija – armenski nokauter Gori Nersesyan, brončani sa zadnjeg Europskog prvenstva.

Najnovije vijesti

Pretraživanje