LUKA PLANTIĆ PRIPREMA SE ZA NAPAD NA WBC-ov INTERNATIONAL SILVER BELT 17. PROSINCA 2022. U SOLINU Talijan Salvatore Cavallaro, svjetski broj jedan u srednjoj kategoriji na IBA-inoj ljestvici, trenira s Plantićem u BK Saloni

LUKA PLANTIĆ PRIPREMA SE ZA NAPAD NA WBC-ov INTERNATIONAL SILVER BELT 17. PROSINCA 2022. U SOLINU Talijan Salvatore Cavallaro, svjetski broj jedan u srednjoj kategoriji na IBA-inoj ljestvici, trenira s Plantićem u BK Saloni

Luka Plantić (26) u Solinu se priprema za profesionalni meč u subotu 17. prosinca 2022. i napad na prvu profi-titulu u karijeri – WBC Internacional Silver Belt u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg)!

Plantićev protivnik za WBC-ov pojas bit će iskusni Armenac Khoren Gevor (42) koji u bogatoj karijeri ima omjer od 35 pobjeda (17 nokautima) i 10 poraza i koji je osvojio WBC-ov, IBF-ov i EBU-ov pojas u srednjoj kategoriji.

Naš olimpijac iz Tokija 2021. i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu, poziciju za prestižnu WBC-ovu titulu izborio je je pobjedom 1. rujna 2022. u svom Solinu protiv bivšeg profesionalnog prvaka, Južnoafrikanca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, kojeg je nakon nekoliko rušenja pobijedio prekidom u četvrtoj rundi.

U pripremi za napad na WBC-ov Internacional Silver Belt Luki Plantiću na sparinzima u Solinu pomaže najbolji talijanski boksač srednje kategorije do 75 kg u olimpijskom boksu – Sicilijanac Salvatore Cavallaro (27)!

Sjajni talijanski reprezentativac, rođen u Cataniji na Siciliji, kojeg u Italiji zovu “Tigrove oči”, trenutačni je broj jedan na ljestvici srednje kategorije Svjetske boksačke federacije IBA-e ispred svjetskog prvaka, Kubanca Hernandeza Martineza (na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. pobijedio je našeg Gabrijela Veočića u četvrtfinalu, što je Veočiću bio i posljednji poraz kojeg od onda pretrpio u ringu).

Cavallaro uz oca (glavni trener) sparingira s Lukom Plantićem u BK Saloni, te su to i njemu žestoke pripreme za 2023. godinu u kojoj će nastupiti na Svjetskom prvenstvu i kroz olimpijske kvalifikacije boriti se za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. U svojoj Cataniji i na Siciliji je velika zvijezda, pa njegove sparinge u Solinu prate i sicilijanski mediji.

Salvatore Cavallaro na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. osvojio je brončanu medalju, kao i broncu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu (a Luka Plantić u poluteškoj kategoriji). Ukupno ima tri medalje s Europskih prvenstava, te još tri s Europskih i Mediteranskih igara (također i ove 2022. godine na MI u Alžiru).

Uz glavni meč Luka Plantić – Khoren Gevor za WBC-ov International Silver Belt u Solinu, u subotu 17. prosinca 2022., borit će se i Lukin stariji brat Damir Plantić u poluteškoj kategoriji do 79,6 kg.

Damir Plantić boksat će protiv Nigerijca Gabriela Oluwaseguna Olanrewaje (38) koji ima profi-skor od 10 pobjeda (9 prekidima!), 2 poraza i jednog neodlučenog meča.

Boksat će i solinski Ukrajinac Rostyslav Bilostotsky protiv Gruzijca Edgarija Sarkisianija, a dogovaraju se protivnici i za Branimira Malenicu, Ivana Đuku, Dmytra Rybalka,  Filipa Mimicu, Ivana Stupala… 

Najnovije vijesti

Pretraživanje