LUKA PLANTIĆ PREKIDOM IZBORIO PETU POBJEDU U PROFI-RINGU! Plantić u Ludwigshafenu u šestoj rundi slomio otpor iskusnog Čeha Tomasa Bezvode, a šesti trijumf upisao i splitski poluteškaš Branimir Malenica!

LUKA PLANTIĆ PREKIDOM IZBORIO PETU POBJEDU U PROFI-RINGU! Plantić u Ludwigshafenu u šestoj rundi slomio otpor iskusnog Čeha Tomasa Bezvode, a šesti trijumf upisao i splitski poluteškaš Branimir Malenica!

Hrvatski olimpijac i osvajač europske bronce na EP-u 2022. godine u Erevanu Luka Plantić (26) na Universum Boxing Nightu u Ludwigshafenu upisao je petu profesionalnu pobjedu (omjer 5-0, četiri prekidom!) u supersrednjoj kategoriji do 76 kg protiv iskusnog Čeha Tomasa Bezvode (35). Čehu Bezvodi to je bio i 35. profi-meč u karijeri i 21. poraz (14 pobjeda)!

Luka Plantić osvojio je u prosincu 2022. godine svoj prvi profesionalni naslov – WBC International Silver Belt titulu –  a do pete pobjede došao je prekidom u šestoj rundi (meč je bio dogovoren u osam rundi)!

Plantić je prvi put u profi-ringu u Ludwigshafenu nastupio kao nositelj pojasa WBC International Silver Belt, a ondašnji suparnik Armenac Khoren Gevor ostao je je jedini koji je s razornim Lukom izdržao u ringu do kraja meča, u iscrpljujućoj borbi u deset rundi.

Luka je u Njemačkoj od prvog zvuka gonga lomio čvrstog Bezvodu, zadavao mu nesmiljene kombinacije udaraca u glavu i tijelo, probijao mu gard i stalno ga držao na konopcima.

Bezvoda je bio ozbiljnije uzdrman već u drugoj rundi, pa u svakoj sljedećoj, ali nije popuštao, branio se i držanjem u klinču. Čekao se zapravo samo završni Lukin udarac, premda je i Čeh u nekoliko navrata pokušao iznenaditi Plantića i uzvratiti ozbiljnim kontrama. U šestoj rundi više nije mogao odolijevati Plantićevim naletima i sudac je prekinuo muke već dezorijentiranog Bezvode i označio kraj meča.

Čestitke LUKI PLANTIĆU i njegovom stručnom timu na novom uspjehu i podizanju na ljestvici najboljih profi-boksača supersrednje kategorije na putu prema tituli prvaka!

Na spektaklu u Ludwigshafenu nastupio je i splitski profesionalac BRANIMIR MALENICA u poluteškoj kategoriji i u meču u šest rundi dominantno pobijedio Michaela Obima iz Ugande!

Malenici je to šesti profi-trijumf u šestom meču!

Hrvatske boksače u Ludwigshafenu vodili su treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ukrajinac Jaroslav Fidmasterchyk!

Najnovije vijesti

Pretraživanje