LUKA PLANTIĆ IMAT ĆE 7. X. 2023. U SOLINU SEDMI PROFESIONALNI MEČ Plantić se za sedmu profi-pobjedu protiv Argentinca Diega Ramireza priprema uz sjajne talijanske olimpijce Salvatorea Cavallarea i Aziza Abbesa Mouhiidinija

LUKA PLANTIĆ IMAT ĆE 7. X. 2023. U SOLINU SEDMI PROFESIONALNI MEČ Plantić se za sedmu profi-pobjedu protiv Argentinca Diega Ramireza priprema uz sjajne talijanske olimpijce Salvatorea Cavallarea i Aziza Abbesa Mouhiidinija

U subotu, 7. listopada 2023. u solinskoj dvorani Bilankuši, hrvatski olimpijac iz Tokija 2021. Luka Plantić (26), član BK Salona, imat će svoj sedmi profesionalni meč (omjer 6-0, pet pobjeda prekidima) u kojem će braniti WBC International Silver Belt titulu koju je osvojio u prosincu 2022. godine pobjedom u Solinu nad Armencem Khorenom Gevorom (jedina pobjeda na bodove nakon 10 rundi koju nije završio prekidom).

Plantićev protivnik 7. listopada na domaćem ringu u Bilankuši u supersrednjoj kategoriji (76 kg) bit će Argentinac Diego Ramirez (28), koji u profesionalnoj karijeri ima već 36 mečeva (25 pobjeda, 10 poraza i jednu neodlučenu borbu). Argentinac je izborio šest pobjeda prekidima, a samo dvaput u profi-karijeri je poražen prekidima. Ove godine također je, kao i Plantić, boksao dva meča (pobjeda i poraz).

I Luki Plantiću to će biti treći ovogodišnji meč – početkom lipnja u Hamburgu je obranio WBC International Silver Belt titulu protiv Armenca Yusufa Kanguela prekidom u desetoj rundi, a u veljači svladao je Čeha Tomasa Bezvodu tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Plantić se meteorski dignuo na svjetskoj ljestvici najboljih profi-boksača u supersrednjoj kategoriji (36.) i sedmi profi-trijumf još bi ga približio cilju – izazivaču za pojas svjetskog profi-prvaka, a do kraja 2023. godine planira napasti još jednu profi-titulu.

Sedmu profesionalnu pobjedu na spektaklu u Solinu lovit će i ‘torcidaš’ Branimir Malenica, a očekuju se i nastupi Splićanina Ivana Đuke, te Ukrajinaca u BK Saloni, Dmytrija Rybalka i Rostyslava Belostockiyja.

Luki Plantiću, kojeg pripremaju stalni treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ukrajinac Jaroslav Fidmasterchyk, na treninzima u Solinu priključili su se i sjajni talijanski reprezentativci, olimpijci  Salvatore Cavallaro i Aziz Abbes Mouhiidine.

Sjajni talijanski teškaš Aziz Abbes Mouhiidine ove godine osvojio je zlato na Europskim igrama u Krakovu i postao doprvak svijeta na SP-u 2023. u Uzbekistanu!

Salvatore Cavallaro osvojio je na Europskim igrama u Krakovu brončanu medalju i plasman na Olimpijske igre u Parizu u poluteškoj kategoriji (kao i naš Gabrijel Veočić koji je izborio finale i srebrnu medalju), a u srednjoj kategoriji osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu 2021. u Beogradu, te još tri bronce na Europskim prvenstvima!

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje