Luka Klarić: Trener mi je rekao, kad si se vratio moraš se i boriti

Sportska svakodnevnica ima svoja nepisana pravila koja dolaze na skupu naplatu ako se zanemare. Nakon punih sedam godina mirovanja, u magični četverokut , osvajanjem titule prvaka u laganoj 52 kg kategoriji vratio se Luka Klarić iz BK Rijeka.

Titula je doživljena kao?

Veliko iznenađenje. Nisam došao posebno spreman. 7 godina nisam trenirao apsolutno ništa samo sam radio. Kada sam se napokon odlučio na povratak želio sam biti najbolji. Možda je pomoglo i to što u mojoj kategoriji nema previše protivnika.

Kako je bilo na ringu?

Nisam zadovoljan s mojom izvedbom. Vjerujem da je tome kriva poduža pauza ali i trema koja je neizbježna. Suci su sve tri runde bodovali 5 : 0 tako da bez obzira na samokritičnost moram biti zadovoljan.

Tko nagovorio na povratak?

Nitko. Bila mi je muka da se s 25 godina osjećam kao starac . Stoga sam ponovno ušao u dvoranu BK Rijeka gdje sam rekretavno i trenirao. Kada me vidio moj trener nakon nekog vremena bio je rezolutan. “Ma daj ne možeš tu trenirati bez ambicije da se odmjeriš s nekim. Moraš se ponovno početi boriti.” Tako se dogodio moj povratak i titula prvaka Hrvatske.

Kako je tekao povratak?

Počeo sam trenirati poslije nove godine. Ali zbog posla ponovno je bilo prekida koji su sve to skupa malo i razvodnili. Iz tog rada maksimalno sam se natjerao na rad u posljednjih mjesec dana. To se pokazalo dovoljnim da budem najbolji. Ako uspijem sustavno raditi vjerujem da će sve to biti još bolje.

Luka borac nekad i sada?

Prije sam bio sigurno bolji borac. Imao sam kontinuitet, duže sam trenirao. Sada kada sam nešto iskusniji vjerujem da ću biti bolji.

Rad u smjenama i boks?

To je jako teško. Uz sav posao i trening , dodatno se školujem na više mjesta pa samo možete zamisliti kako mi je natrpan dan koji počinje u 6 sati ujutro a završava kasno navečer.

Što radiš na treninzima?

Puno gimnastike, trčanja, rad na vreći, fokusirima i sparinzi kad se nađe suparnik. Na svu sreću sada ima u klubu momaka moje kilaže pa je nešto lakše.

Kako reagirala okolina koja te ne zna kao boksača?

Uglavnom su bili iznenađeni. Slijedila su ona uobičajena pitanja otkad si ti u boksu. Kako si se odlučio na ring i tako dalje. Moj odgovor je bio “Ma ja sam se samo vratio”.

Kakav boks želiš izgraditi?

Imam puno obveza i bilo bi neozbiljno kako bih rekao da će se sve vrtjeti oko treninga. Trudit ću se da dam maksimum a vrijeme će pokazati kamo će me to odvesti. Što se tiče domaće lige ja sam se prijavio na turnire na kojima nisam mogao nastupiti. Razlog leži u tome što sam bio jedini u toj kategoriji. Valjda će se i to promijeniti.