LOVRO PAVČEC NIJE MOGAO DO ODLIČJA I POLUFINALA EUROPSKOG PRVENSTVA MLAĐIH SENIORA U SOFIJI! Lovro i bodovno dobio dvije runde, ali suci dali prednost domaćem Bugarinu, Hrvatska uložila žalbu!

LOVRO PAVČEC NIJE MOGAO DO ODLIČJA I POLUFINALA EUROPSKOG PRVENSTVA MLAĐIH SENIORA U SOFIJI! Lovro i bodovno dobio dvije runde, ali suci dali prednost domaćem Bugarinu, Hrvatska uložila žalbu!

Lovro Pavčec, naš mlađeseniorski prvak u superteškoj kategoriji +92 kg, zaustavljen je podijeljenom i diskutabilnom sudačkom odlukom 3:2 u korist domaćeg bugarskog boksača Kirila Borisova u četvrtfinalu Europskog prvenstva za mlađe seniore u Sofiji!

Nezasluženo, jer naš Lovro dobio je sa 3:2 drugu i treću rundu, a trebao ih je dobiti i uvjerljivije, pogotovo treću rundu, no suci su nategnuli konačnih 3:2 u korist domaćeg Bugarina Kirilova!

Upravo te domaćinske prednosti pribojavali su se u našoj reprezentaciji i uoči četvrtfinala, jer Bugarin je glavni adut domaćina za medalju (lani osvojio srebro i naslov doprvaka Europe)!

Prvu su u izjednačenom omjeru snaga bodovali 4:1 za Kirilova, a Pavčec je bio agilniji i bolji u druge dvije, u kojima je bugarski boksač sve više tražio predah u klinču, posebno u trećoj, no suci su domaćinski, unatoč tome što su dvije od tri runde i bodovno pripale Pavčecu, u polufinale i po medalju pogurali domaćeg favorita na štetu našeg prvaka!

Naše vodstvo reprezentacije i trener Yousef Hasan odmah su uložili žalbu na sudačko bodovanje, a objektivno, teško da će suci mijenjati svoju odluku koliko god bila kontroverzna!

Šteta što je Lovro Pavčec koji je osvojio medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima Europe zaustavljen na takav način u pohodu na još jedno veliko europsko odličje u prvoj sezoni kako se natječe među mlađim seniorima.

Sve čestitke za nastup Lovre Pavčeca na EP-u u Sofiji i puna podrška njemu i treneru Yousefu Hasanu iz BK Nokauta na pobjedi u 1. kolu nad prvakom Armenije i borbi protiv bugarskog favorita u kojoj je Lovro zaslužio prolaz u polufinale!

Hrvatska još ima dvojicu predstavnika u četvrtfinalu, Fabijana Tomkića (67 kg) i Leona Buzika (71 kg) koji će se za medalje boriti u utorak, 19. travnja 2022. godine.

Fabijan Tomkić (BK Nokaut) za odličje će se boriti protiv Ukrajinca Oleksiija Boklakha koji također ima status favorita, a lanjski četvrtfinalist EP-a mlađih seniora u Budvi, Riječanin Leon Buzik protiv snažnog i kvalitetnog Crnogorca Mirka Šarčevića.

Najnovije vijesti

Pretraživanje