LJETNI SPEKTAKLI NA OTVORENOM U DALMACIJI Reprezentativni susreti Hrvatske i Češke 22. i 24. kolovoza u Drveniku i Gradcu, a 26. VIII. profi-spektakl na otvorenom u solinskoj tvrđavi Gradine!

U drugoj polovici kolovoza 2022. godine održat će se nekoliko vrlo atraktivnih boksačkih natjecanja na otvorenom u Dalmaciji.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak s čelnicima Češkog boksačkog saveza dogovorio je dva međudržavna susreta reprezentacija Hrvatske i Češke u svim dobnim kategorijama. Najbolji češki boksači ponovo će se pripremati u Makarskom primorju kao i prošlog ljeta kad su uz treninge u Drveniku imali sparinge u Boksačkom klubu Torcidi u Splitu.

Prvi reprezentativni susret Hrvatska – Češka održat će se na otvorenom ringu u Drveniku 22. kolovoza 2022., a drugi u obližnjem Gradcu 24. kolovoza.

U Solinu, u atraktivnom prostoru srednjovjekovne utvrde Gradine, 26. kolovoza priprema se boksački profi-spektakl na kojem će boksati naš olimpijac i osvajač odličja na Europskom prvenstvu u Erevanu 2022. godine Luka Plantić, iskusni reprezentativac Damir Plantić (osvajač i europske medalje na EP-u u Ukrajini 2017. godine), te profesionalni boksač koji je karijeru gradio u Njemačkoj, Splićanin porijeklom iz Imotskog Branimir Malenica, ujedno i član BK Torcide.

Ne treba sumnjati da će Solin tog dana biti sav u znaku u boksu i da će braća Plantić i Malenica imati gromoglasnu podršku iz publike u profi-izazovima.

Za jesen 2022. godine predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić dogovorio je nedavno u Asizu s direktorom talijanske reprezentacije, legendarnim Robertom Cammarelleom dva međudržavna susreta Hrvatske i Italije u Splitu i Rimu (listopad i studeni 2022. godine). Velikan talijanskog i svjetskog boksa Roberto Cammarelle u Splitu će održati i ogledno predavanje na Kineziološkom fakultetu.

Seniorska reprezentacija pozvana je i 16. prosinca 2022. godine na međudržavni susret u Poljsku.

Od 10. do 16. listopada 2022. slijedi i tradicionalni međunarodni Grand Prix turnir u Zagrebu.

U punom pogonu bit će i mlade selekcije – kadeti i kadetkinje imaju na rasporedu Europsko prvenstvo u Erzurumu u Turskoj od 10. do 21. kolovoza 2022., a Europsko prvenstvo za juniore i juniorke održat će se od 23. rujna do 2. listopada 2022. u MOntesilvanu (Italija).

Juniori i juniorke prije toga u kolovozu imat će jaku provjeru na tradicionalno kvalitetnom Kupu nacija u Vrbasu (Srbija).

Od 5. do 17. listopada 2022. u Budvi (Crna Gora) održat će se Europsko prvenstvo za seniorke.

U studenome, od 5. do 20. XI. 2022. u Alicanteu (Španjolska) održat će se Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore i ml. seniorke. Za mlađe seniore i ml. seniorke prije toga u rujnu slijedi i tradicionalna Zlatna rukavica Vojvodine u Somboru.

U rujnu će početi i nova sezona Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u muškoj ii ženskoj konkurenciji za sve dobne kategorije.