LEON BUZIK TREĆI HRVAT U ČETVRTFINALU EP-a MLAĐIH SENIORA U SOFIJI! Lovro Pavčec za medalju će se boriti u ponedjeljak 18. travnja, a Fabijan Tomkić i Leon Buzik u utorak, 19. IV. 2022.

LEON BUZIK TREĆI HRVAT U ČETVRTFINALU EP-a MLAĐIH SENIORA U SOFIJI! Lovro Pavčec za medalju će se boriti u ponedjeljak 18. travnja, a Fabijan Tomkić i Leon Buzik u utorak, 19. IV. 2022.

Hrvatska je na Uskrs, u nedjelju 17. travnja dobila i trećeg predstavnika u borbi za medalje na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji – Riječanin Leon Buzik izborio je četvrtfinale u kategoriji do 71 kg uvjerljivom pobjedom nad reprezentativcem Finske Rasmusom Noiosom!

Buzik je dominirao u sve tri runde i s dvije pobjede na EP-u nad odličnim predstavnicima Estonije i Finske ušao među najboljih osam u polusrednjoj kategoriji do 71 kg!

Leon Buzik time je već ponovio rezultat s prošlog Europskog prvenstva 2021. godine u Budvi kada se također borio za odličje u četvrtfinalu! Prošle godine na EP-u mlađih seniora u Budvi imali smo trojicu četvrtfinalista (Leon Buzik, Deni Alagić i Antonio Grabić).

Sjajni Leon Buzik (najbolji boksač državnog prvenstva mlađih seniora u Zadru 2022.) za medalju će se boriti u utorak, 19. travnja protiv vrlo opasnog Crnogorca Mirka Šarčevića koji je u osmini finala prekidom pobijedio reprezentativca Švedske!

Leon Buzik ostvario je već šestu pobjedu za Hrvatsku na EP-u u Sofiji! Uz mladog Riječanina Leona u četvrtfinalu će se za odličja boriti i superteškaš Lovro Pavčec i Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg!

Najbolji hrvatski mlađi seniori izborili su tri četvrtfinala od ukupno pet predstavnika na EP-u u Sofiji!

Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji +92 kg prvi će se boriti za medalju u ponedjeljak 18. travnja protiv domaćeg Bugarina Kirila Borisova, doprvaka Europe!

Fabijan Tomkić za medalju će se u četvrtfinalu boriti u utorak, 19. travnja protiv odličnog Ukrajinca Oleksiija Boklakha, kao i Leon Buzik protiv Crnogorca Mirka Šarčevića.

Bravo i sve čestitke našim boksačima i trenerima koji ih vode u Bugarskoj: Yousufu Hasanu, Kristijanu Hodaku i Danijelu Vekiću!

Puno sreće i uspjeha u bojevima za odličja na Europskom prvenstvu među najboljih 400 mlađih seniorki i seniora iz 40 europskih država!

Najnovije vijesti

Pretraživanje