Kup Nacija za žene: Maršić zlatna, Vernić srebrna, Vučić brončana

fotografija(8)Hrvatske reprezentativke vraćaju se iz Srbije sa tri velike medalje sa Kupa Nacija u boksu. Anamarija Maršić (81 kg) sjajnom je borbom osvojila zlato, Danijela Vernić u superteškoj je osvojila srebro dok je Jovana Vučić (63 kg) ugrabila broncu.
Uz dva finala Hrvatska je na Kupu Nacija zauzela sjajno 4 mjesto od 22 reprezentacije sa tri kontinenta.

Oba finala naše su djevojke imale sa Kazahstankama, kojih je u Vrbas stiglo 28. Maršić je u svojem finalu zasluženo stigla do pobjede čime je s tri slavlja, od čega je finalno nad Mamatkulova Ulduz, pokazalo da će ovo biti velika godina za Zagrepčanku. Danijela Vernić pak nakon velike pobjede nad trećom superteškašicom svijeta Indijkom Kavitom, osvojila je srebro sa u borbi sa drugom superteškašicom svijeta Kazahstankom Kungeibaeva Lazzat.
– Ovo je sjajan uspjeh naše reprezentacije koju ove godine čeka Europsko i Svjetsko prvenstvo – pohvalio je djevojke Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak koji je došao na finalne borbe u Srbiju. Uz trenere Maria Žigera i Edija Miloševića, na finalima je pripomogao i Hrvoje Balen, dok je uspješan cjelokupni dojam hrvatskog izaslanstva zaslužan i sudac Dragan Čović dobivši visoke ocjene od Supervizora Rusa Valerija Rachkova.
photo.php

svi

Najnovije vijesti

Pretraživanje