Kup nacija: Beram i Malenica u finalu

Izvrsne vijesti stižu iz Srbije, gdje se boksa 8. Kup nacija za žene. Hrvatska ove godine ima puno razloga za slavlje, jer u seniorskoj konkurenciji naše su reprezentativke izborile dva finala. Prvo je u kategoriji do 60 kilograma odradila Sara Beram, dok je drugo donijela u 64 kg Marija Malenica.

Uz podršku Predsjenika HBS-a Bone Bošnjaka, Sara je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila jaku Francuskinju Stelly Farge. Malenica je pak, suverena bila sa Kazakhstankom Aliyom Abdraimovom za ulazak u finale.

Finala su na rasporedu sutra i vjerujemo da će djevojke osigurati bolji sjaj medalja. Recimo da je u Sombor stiglo 179 boksačica iz 22 zemlje, a da je Hrvatska ekipa osigurala tri medalje, Beram, Malenica i Lilić. Saru u finalu čeka Volossenko iz Kazahstana., dok će Malenica boksati sa Mađarica Olah Nažalost jedna naša djevojka, kadetkinja Senjanka Nika Lopac nije nastupila jer su se protivnice povukle. Treba čestitati i trenerima Anti Matasu, Vesku Lakičevićiu i Kristijanu Kosu te sucu Ediju Gustinu koji su zaokružili ovaj uspjeh.