Kristijan Kos o Sari Beram prije Bjelorusije

Hrvatska reprezentativka Sara Beram otputovala je put Bjelorusije gdje će boksati u kategoriji do 57 kg na test event turniru u Minsku koji se održava od 8-14.10., a na kojem je tehnički delegat tajnik Saveza, Marko Marović.

Sara je u dosadašnjim međunarodnim nastupima imala 16 borbi. Od toga se sakupilo 10 pobjeda ali i 6 poraza. U svim tim borbama u kutu je bio trener Kristijan Kos.

U kakvoj je formi Sara Beram?

U startu moram kazati da joj je Bjelorusija etapa u pripremi za Indiju i Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 15. idućeg mjeseca. Ona u Bjelorusiju odlazi u super formi. Prije dva tjedna imali smo nastup u Istanbulu gdje je imala jaki meč s iskusnom Ruskinjom. Iako je Ruskinja, koja je jedna od boljih u svijetu pobijedila, ja sam zadovoljan boksom koji je Sara pokazala. Za ovaj smo turnir u biti samo doradili detalje koje sam ja primjetio u istanbulu.

A to je?

Radili smo na specifičnosti. Bilo je tu sparinga kroz koje smo tražili rješenja za moguće situacije na ringu. Nije se ništa forsiralo. Ono bitno, snagu i eksplozivnost za ono što nas sada čeka odradili smo tijekom ljeta. Ona je uboksana i spremna i ja sam miran.

U Bjelorusiju stižu boksačice iz 20 zemalja?

Neće biti Ruskinja koje imaju neki svoj drugačiji put rada. Barem tako mi govore oni koji su bliže Rusiji. Bez obzira na to, zavaravanja nema. Bit će tu zahtjevnih suparnica i teških borbi koje će tražiti psiho – fizički maksimum prije i u vrijeme borbe.

Što bi bilo dobro prije Indije?

Zadovoljilo bi me da Sara ima što više jakih mečeva jer bolje pripreme od toga za Indiju nema. Ako možda i izgubi na početku turnira, imati će priliku da odradi jake sparinge koji su također važni. I taj dio daje plus svakom međunarodnom izlasku.

U utorak je vaga i nakon toga kreće turnir na kojem će se testirati kako se domaćin pripremio za veliko natjecanje. Provjerit će se prijevoz, smještaj , vaga , prehrana, i sve što ide uz natjecanje s puno ljudi i zahtjeva.