Kreće u realizaciju Škola boksa Hrvatskog boksačkog saveza

Nakon idejne, došla je na red i praktična realizacija projekta „Škola boksa“ koji najavljujemo već neko vrijeme.U ponedjeljak, 15. listopada u I. Osnovnoj školi u Varaždinu, učenici će imati priliku sudjelovati u prvoj prezentaciji  „Škole boksa“ Hrvatskog boksačkog saveza, čiji su izvršni voditelji Željko Mavrović i Mario Preskar.

Projekt će se provoditi kroz razne aktivnosti od kojih su primarne prezentacija boksa u školama (osnovnim i srednjim) te prezentacija o osnovama boksačkih tehnika u lokalnim klubovima kroz praktični rad sa polaznicima. Također je predviđen i dodatni edukativni rad sa trenerima prema dogovoru, kako bi se na taj način obuhvatili svi bitni čimbenici ovog projekta.

Boks se može koristiti kao način upoznavanja sebe i prepoznavanja svojih kvaliteta i mana te kao sport kroz koji osnažujemo sebe i psihički i fizički. Boks je jedan od sportova koji pokreće cijelo tijelo ali i mozak i um na specifičan način, razvija sposobnost brzog odlučivanja, intuicije i odličan je izbor za svu djecu i mlade koji danas previše vremena provedu sjedeći (u školi, igrajući igrice…)“ – naglašava voditelj projekta Željko Mavrović.

Cilj je ponuditi djeci i mladima mogućnost upoznavanja sa sportskom disciplinom boksa u školskom okruženju putem teorijske i praktične prezentacije, te nastavak upoznavanja osnova na pokaznom treningu u lokalnom klubu koji je ovom prilikom BK Omega boks Varaždin i njegov predsjednik Miljenko Rožmarić. Na ovaj način se želi utjecati na povećanje interesa za bavljenje sportom kao i posljedično uključivanje u aktivno treniranje u klubovima u lokalnoj zajednici.

Kao što je već rečeno, u suradnji sa Upravnim odjelom za kulturu, obrazovanje i sport grada Varaždina, u ponedjeljak će se održati prva po redu prezentacija u školi a poslijepodne istog dana je predviđen pokazni trening u klubu Omega boks. Škola će dalje nastaviti sa svojim aktivnostima diljem zemlje prema istom modalitetu, u suradnji i dogovoru sa lokalnim zajednicama i lokalnim klubovima.

Ističemo da je ovaj projekt sa zadovoljstvom pod svoje pokroviteljstvo preuzeo Središnji državni ured za sport na čelu sa Državnom tajnicom Janicom Kostelić, kao još jednu u nizu uspješnih suradnji.