Kreće Grand Prix serija i međunarodna liga

Kreće Grand Prix serija i međunarodna liga

Ovog vikenda u Srbiji održan je sastanak čelnika Saveza jugoistočne Europe, u kojem je sudjelovala i Hrvatska. Dva najvažnija zaključka, svakako su da se pokreće Grand Prix serija međunarodnih turnira te da će većina država sudionica ovog sastanka.

– Sastanak je sjajan počtak revitalizacije boksa u regiji. Vjerujem da će ovo  biti jedan lijep projekt u kojem će i naši boksači imati brojne međunarodne mečeve, te da ih uboksavamo za predstojeća europska i svjetska prvenstva – izjavio je Predsjednik Bono Bošnjak, koji je u Somboru imao bitno izlaganje.

Uz Hrvatsku, sastanku su pristupili Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Slovenija. Gotovo sve zemlje uključit će se u Grand Prix seriju, kao i u međunarodnu ligu za koju je izglasano da privremeni koordinator do izbora tijela bude Aleksandar Risimić, a Nadzorni odbor, činit će Predsednici Saveza. Što se lige tiće, ona bi kao i finla Grand Prixeva bila prenošena uživo na televizije Arena sport. Ujedno, upravo će ta TV kuća pomoći kreiranje lige sa financiranjem produkcije priredbi glede rasvjete, razglasa i televizijskog prijenosa.

Sastanku je uz boksačke djelatnike prisustvovao i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je podržao inicijativu te se zahvalio što je baš Sombor odabran za ovaj sastanak.

– Sombor je multi kulturalni grad, koji ima 22 manjine. Izuzetna nam je čast što su predstavnici lige ovdje. Sombor voli boks i već nekoliko Kupova nacija je ovdje održano – zaključio je Gradonačelnik, koji je nakon sastanka predstavnike Saveza primio i u Gradskoj skupštini.

– Zadovoljni smo dogovorenim, a ja još jednom pozivam zainteresirane klubove iz Hrvatske koji raspolažu sa tehničkim i kadrovskim resursima za sudjelovanje u ligi, da se jave u Ured saveza, kako bi vidjeli mogućnosti realizacije istog. – prisnažio je Bošnjak.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje