KONTROLNI SPARINZI U PULI Izbornik Kristijan Hodak: Aspolutno sam zadovoljan onime što su dečki prikazali, treba nam više takvih okupljanja

KONTROLNI SPARINZI U PULI Izbornik Kristijan Hodak: Aspolutno sam zadovoljan onime što su dečki prikazali, treba nam više takvih okupljanja

Sjajan i višestruko korisni boksački vikend u Puli!

U BK Pula na kontrolnim sparinzima na poziv seniorskog izbornika Kristijana Hodaka okupili su se reprezentativci koji kandidiraju za Svjetsko prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 24. listopada do 6. studenoga 2021. godine.

Izborniku Hodaku na kontrolne sparinge odazvali su se:

Filip Kolak (BK Coloseum), Bruno Vidiček (BK Lokomotiva), Diego Mamić (BK Pula), Patrik Licul (BK Pula), Filip Poturović (BK Nova Gradiška), Petar Cetinić (BK Rijeka), Antonio Tkalčić (BK David), Matteo Komadina (BK Rijeka), Filip Kolar (BK Čakovec), Noa Ježek (BK Titan), Gabrijel Veočić (BK Brod), Marko Čalić (BK Pula), Toni Filipi (BK Gladijator) i Kristijan Duje Gaćina (BK Gladijator).

Neki su se iz opravdanih razloga ispričali zato jer nisu bili u mogućnosti priključiti se sparinzima u BK Puli, poput trenera Tomislava Bašića s olimpijcem Lukom Plantićem, budući da su oni tek krenuli s baznim pripremama nakon OI u Tokiju, te Damira Plantića koji se vraća na veliku scenu, Marka Miluna koji sparingira u trening-centru Anthonyja Joshue, ili Luke Praljačića, Lea Cvetkovića i Zvonimira Rebolja koji su prošlog vikenda imali jake kontrolne mečeve na međunarodnom turniru Mariboru Cupu. Neki su morali otkazati i zbog manjih problema s nezaliječenim ozljedama.

Izbornik Kristijan Hodak više je nego zadovoljan odrađenim treninzima i sparinzima u Puli:

“Okupljanje je bilo vrlo korisno za sve, kako za boksače, tako i za nas trenere koji smo mogli steći uvid u kakvoj su trenutačnoj spremi kandidati za Svjetsko prvenstvo. Boksači su sad svi u fazi baznih priprema i ne mogu biti u natjecateljskoj formi što je i logično – kad bi sad bili u željenoj formi, značilo bi da su je krivo tempirali. Maksimalno su se trudili i ostavili vrlo pozitivan dojam na kontrolnim sparinzima.”

Izbornik Hodak posebno ističe žestoke sparing-okršaje između Filipa Poturovića i Diega Mamića u lakoj kategoriji, Brune Vidičeka i Filipa Kolaka do 57 kg, Mattea Komadine i Patrika Licula u kategoriji 64 kg, te bespoštedne megdane trija u kategoriji do 71 kg: Filipa Kolara, Petra Cetinića i Antonija Tkalčića.

Mečevi između Gabrijela Veočića i Noe Ježeka ( 75 kg) već spadaju u domaće klasike, pa su to još jednom potvrdili i u pulskom sparingu.

Izbornik Hodak sa zadovoljstvom naglašava:

“Apsolutno moram biti zadovoljan svime što su boksači prikazali i s koliko su elana i motiva pristupili kontrolnim sparinzima. Svi smo se složili da nam je potrebno više takvih okupljanja, razmjena iskustava i sigurno ćemo ih još imati do Svjetskog prvenstva u Beogradu. Imat ćemo i višednevne zajedničke treninge od 30. rujna do 3. listopada, možda u Puli, Zagrebu ili negdje drugdje, u sklopu kojih će biti i kontrolni sparinzi za izbor reprezentacije za SP”, zaključio je Hodak.

Mlađi reprezentativci dobru provjeru imat će i na državnom prvenstvu U-22 koje će se održati od 24. do 26. rujna 2021.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje