KOMPLETI OPREME HBS-a ZA KLUBOVE Predsjednik Bošnjak u Čakovcu predao pakete opreme klubovima iz sjeverozapadne Hrvatske

KOMPLETI OPREME HBS-a ZA KLUBOVE Predsjednik Bošnjak u Čakovcu predao pakete opreme klubovima iz sjeverozapadne Hrvatske

U prostorijama Boksačkog kluba Čakovec upriličena je u utorak, 14. prosinca 2021. mala svečanost podjele paketa sportske opreme Hrvatskog boksačkog saveza za klubove iz sjeverozapadne Hrvatske, iz Varaždinske, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak uz domaćina iz BK Čakovec, predsjednika i glavnog trenera Vanju Kostela, te uz glavnog tajnika Marka Marovića, podijelio je komplete rukavica klubovima: BK Omega Box Varaždin, BK Fight Club Kovačić Varaždin, BK Thor Bartolovec, BK David Koprivnica i BK Ronin Križevci.

Boksački klubovi sa sjeverozapada Hrvatske posljednjih godina bilježe sve bolje rezultate, okupljaju sve više mladih i stvaraju mlade prvake i pobjednike na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ove godine imali su i perjanicu – predstavnika na Svjetskom prvenstvu u Beogradu (Filip Kolar, BK Čakovec).

Donacija u sportskoj opremi Hrvatskog boksačkog saveza svakako će pripomoći u još kvalitetnijem radu i dati novi motiv klubovima koji se, uz pandemijske uvjete, bore s istim problemima kao i svi boksački (i sportski općenito!) klubovi u Hrvatskoj – nedostatnim sredstvima i kvalitetnijim uvjetima za treninge mladih sportaša.

Predstavnici klubova iznijeli su u ugodnom druženju svoje probleme s kojima se suočavaju, te zahvalili na sponzorskim paketima opreme koji će im donekle olakšati situaciju u svakodnevnom funkcioniranju.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i u Čakovcu je izložio plan da se u svim županijama od sljedeće 2022. godine pokrenu i organiziraju kvalitetni boksački turnir u spomen na naše boksačke velikane ili branitelje čime bi se u lokalnim sredinama dodatno podignulo zanimanje za boks kao drevnu plemenitu vještinu i sport koji je odavno ukorijenjen u našu tradiciju, te omogućile kvalitetne provjere mladim natjecateljima. Preduvjet za kvalitetniji i stručniji rad svakako je i sportsko zajedništvo i zajedničko djelovanje klubova na podizanju razine kvalitete boksa.

Nakon podjele kompleta opreme u Rijeci i Čakovcu, poticajna akcija Hrvatskog boksačkog saveza za pomoć svim našim klubovima nastavlja se u predbožićno vrijeme u Dalmaciji, Slavoniji i Zagrebu.

Najnovije vijesti

Pretraživanje