KADETSKO PRVENSTVO EUROPE U SARAJEVU Trojica mladih Hrvata u ponedjeljak, 16. VIII. bore se u četvrtfinalima za europske medalje

KADETSKO PRVENSTVO EUROPE U SARAJEVU Trojica mladih Hrvata u ponedjeljak, 16. VIII. bore se u četvrtfinalima za europske medalje

U ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. trojica hrvatskih reprezentativaca bore se za medalje na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu!

Trojica naših mladih boksača: Bernard Grgić (do 60 kg), Andrija Dominković (do 80 kg) i Ivan Nekić (do 63 kg) nastupaju u četvrtfinalu i imaju priliku osigurati odličje u najjačoj europskoj konkurenciji među više od 270 boksača iz 25 zemalja u ovoj dobnoj skupini (rođeni 2007. i 2008. godine).

Hrvatska je dosad ostvarila lijep uspjeh i ukupno ima pet predstavnika u četvrtfinalnim borbama. Uz trojicu koji nastupaju danas, meč za medalju u utorak, 17. kolovoza imat će Lucas Mirković (do 46 kg).

Prvi u ring u ponedjeljak, 17. VIII. ulazi mladi boksač iz zagrebačke Dubrave Bernard Grgić (BK Nokaut). Bernard je u osmini finala, u sjajnoj izvedbi u 1/8 finala pobijedio vrlo kvalitetnog Poljaka Urbanskog, u uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj slavio je sa 3:2, premda je imao bodovni zaostatak nakon dvije runde.

Velikom borbenošću i upornošću preokrenuo je meč u trećoj rundi i u četvrtfinalu će se boriti protiv reprezentativca Srbije Marka Jojića koji je sa 5:0 pobijedio domaćeg boksača, reprezentativca BiH Andreja Savkovića.

Bernard Grgić za polufinale i medalju borit će se protiv Srbina Marka Jojića u desetom meču popodnevnog programa od 15 sati (početak meča oko 16.20 sati).

Bernard Grgić i trener Yousuf Hasan

U popodnevnom programu u četvrtfinalu će se boriti i drugi predstavnik iz BK Nokaut Zagreb, Andrija Dominković protiv Rusa Bairamkhana Ashurova, vjerojatno najtežeg protivnika u kategoriji. Rusi su u Sarajevo doveli vrlo jaku selekciju i u svakoj borbi pokazuju koliko su im mladi boksači odlično utrenirani i tehnički školovani.

Obojici boksača to će biti premijerni nastup u Sarajevu u kategoriji do 80 kg u kojoj je ukupno prijavljeno devet najkvalitetnijih mladih teškaša Europe.

Meč za europsku medalju Andrije Dominkovića protiv Rusa Ashurova u programu je petnaesti u popodnevnom programu (predviđeni početak iza 17 sati).

Andrija Dominković, Bernard Grgić i trener Yousuf Hasan

U večernjem programu u ring će prvi put i Zadranin Ivan Nekić koji će se u četvrtfinalu kategorije do 63 kg boriti protiv Makedonca Altina Osmanija.

Meč Nekić – Osmani u rasporedu je deseti iza 18 sati (predviđeni početak oko 19.20 sati).

Izbornik Nikola Marketin s jakim snagama iz zadarskog Aresa: Ivan Nekić, Niko Dražina i Andrejas Baričević

Svi mečevi s Europskog kadetskog prvenstva u Sarajevu mogu se pratiti u prijenosu uživo na youtube kanalu Europske boksačke federacije EUBC-a:

https://www.youtube.com/channel/UCXHlcDxLnREean4D-PvS41w

https://www.youtube.com/watch?v=swytha0Ii-k

Puno sreće i uspjeha našim mladim reprezentativcima u borbama za medalje!

Najnovije vijesti

Pretraživanje