JUNIORSKO EP U GRUZIJI Luka Jerković pokraj Grka nije prošao u četvrtfinale

Luka Jerković u kategoriji do 57 kg nije se uspio priključiti Bruni Bačacu u četvrtfinalu Europskog juniorskog prvenstva u Tbilisiju. Mladi boksač iz zagrebačkog BK Coloseuma borio se žestoko u osmini finala s grčkim reprezentativcem Georgiosom Pleasom i na kraju izgubio jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Jerković se nije štedio, pokušao je sve protiv višeg, a i bržeg grčkog boksača, očito s većim iskustvom, žustro je ulazio u razmjene i prvu rundu suci su bodovali podijeljenom odlukom 4:1 u korist Grka.

Luka je hrabro nastavio otvorenom borbom i u nastavku, primao je brze kombinacije grčkog boksača, pokušavao beskompromisno uzvraćati, no druga i treća runda bodovana je jednoglasno za Pleasa, a u trećoj je sudac i nepotrebno, teatralno brojio našem reprezentativcu.

Luka Jerković je drugi naš boksač koji je završio nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, kao i Solinjanin Ante Milković u kategoriji do 63 kg prije njega.

U ponedjeljak, 5. srpnja u popodnevnom programu za prolazak u četvrtfinale borit će se još Ivan Mikulić (do 50 kg) i Marko Vučković (do 54 kg), a četvrtfinale je zasad pobjedom osigurao Bruno Bačac u kategoriji do 48 kg.