JUNIORSKO EP U GRUZIJI Anthony Mirković nije mogao do četvrtfinala pokraj snažnog Ukrajinca

Anthony Mirković u kategoriji do 75 kg izgubio je meč osmine finala od Ukrajinca Olekseja Stepanova na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju.

Naš boksač nije mogao do četvrtfinala jer se namjerio na odličnog, agresivnog Ukrajinca koji je od prve sekunde krenuo u juriš, nametnuo svoj stil i prisilio višeg i dužih ruku Anthonyja Mirkovića da se brani od silovitih napada. Mirković se pokušavao zaštiti povlačenjem, prebaciti borbu na distancu, no razorni udarci u serijama Ukrajinca prolazili su kroz gard i sudac je u prvoj rundi dvaput brojio mladom Puljaninu. U drugoj rundi s trećim brojanjem prekinuo je meč.

U dosadašnjem dijelu natjecanja Bruno Bačac u kategoriji do 48 kg i Lovro Pavčec u superteškoj +80 kg izborili su prolazak u četvrtfinale i mečeve za medalje, a za odličje će se boriti i juniorski teškaš Mateo Pejić u  kategoriji do 80 kg, te Nika Lopac u kategoriji do 80 kg.

Nastupe na Europskom juniorskom prvenstvu u Gruziji završili su Ante Milković (63 kg), Ivan Mikulić (50 kg), Marko Vučković (54 kg), Luka Jerković (57 kg), Mauro Kelenc (66 kg) i Anthony Mirković (75 kg).

Svima čestitke za maksimum koji su pokušali pružiti i predstaviti se na najjačoj europskoj sceni u juniorskoj konkurenciji! Svima će to biti neprocjenjivo iskustvo za njihove karijere koje su tek na početku, za daljni predani rad i napredak u boksu.