JUNIORSKI TURNIR U VRBASU Mateo Pejić izgubio meč tijesnom podijeljenom odlukom sudaca 3:2 od domaćeg boksača Nikčevića

Na velikom međunarodnom juniorskom turniru Kup nacija u Vrbasu (Srbija), najviše AUBC kategorije, na kojem sudjeluju mladi boksači iz 17 država, nakon Puljanina Anthonyja Mirkovića u kategoriji do 75 kg, nastupio je i naš reprezentativac Mateo Pejić u kategoriji 80 kg.

Mladi Riječanin borio se protiv domaćeg boksača Mašana Nikčevića (Srbija) i izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, s tijesnih 3:2. Očito je kod sudaca u korist srpskog boksača presudila prednost domaćeg ringa, jer prema viđenju našeg izbornika Yusefa Hasana, Mateo je vrlo dobro i srčano boksao i u sve tri runde ostvario barem minimalnu bodovnu prednost.

Pejić je 2019. godine bio kadetski viceprvak Europe i ove godine trebao bi i braniti boje Hrvatske na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju od 1. do 12. srpnja 2021.

Na Kupu nacija u Vrbasu u petak, 11. lipnja nastupa naša reprezentativka Nika Lopac iz Senja u finalu najteže kategorije 80 kg protiv Ruskinje Sofije Okhotnikove. Nikin meč posljednji je u rasporedu dana, dvadeseti po redu.

U subotu, 12. lipnja u finalu najteže juniorske kategorije (+ 81 kg) naš prvak Lovro Pavčec, također viceprvak Europe u kadetima 2019., borit će se protiv reprezentativca Poljske.