JUNIORSKI TURNIR U VRBASU Anthony Mirković hrabro se suprotstavio prvaku Azije iz Kazahstana

Na uglednom juniorskom turniru A kategorije Europske boksačke federacije (EUBC) u Vrbasu (Srbija), u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji juniora iz 17 zemalja, prvi od četvero hrvatskih predstavnika nastupio je Anthony Mirković u kategoriji 75 kg.

Mladi Puljanin izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca od vrlo kvalitetnog Kazahstanca Balykhana Seitenova, prvaka Azije, a naš izbornik Yusef Hasan nije bio nezadovoljan takvim ishodom, naprotiv, jer Anthony se hrabro sučelio i borio do kraja bez respekta prema renomiranom suparniku s puno više međunarodnog iskustva u mlađim kategorijama.

U četvrtak, 10. lipnja u kategoriji 80 kg nastupa Riječanin Mateo Pejić protiv predstavnika domaćina, srpskog reprezentativca Masana Nikčevića.

Senjanka Nika Lopac u petak, 11. lipnja borit će se u finalu najteže ženske kategorije 80 kg protiv predstavnice Rusije, a isto tako u najtežoj juniorskoj kategoriji Lovro Pavčec (+81 kg) u subotu, 12. lipnja u finalu nastupa protiv reprezentativca Poljske.