Juniori odradili pripreme u Zadru

Mlada juniorska boksačka reprezentacija Hrvatske okupila se protekli vikend u Zadru na mini pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se od 23. svibnja do 2. lipnja održati u rumunjskom gradu Galati.

Pripremama su se odazvali Deni Alagić, Franko Tonsa, Andy Idrizi, Alen Ahmetović, Matej Hlača, Jura Kunić i Petar Krešimir Knežević, na čelu s izbornikom Yousefom Hasanom i trenerima Mariom Nikolićem i Mariom Preskarom. Mladi boksači su u odličnoj formi, a većini je ovo zadnja juniorska godina i imaju već pregršt iskustva s velikih natjecanja.

– Vjerujemo u naše mlade borce, računamo na njihovu borbenost, motiv i želju za pobjedom. To će im biti najveći adut jer su njihovi vršnjaci znatno iskusniji, pogotovo iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza. Na svakim natjecanjima, kao i ovdje na pripremama, imaju bezrezervnu podršku trenera i izbornika, i želimo da iz godine u godinu napreduju i teže ka boljim rezultatima. Zahvaljujem se ovom prilikom i čelnicima Hrvatskog boksačkog saveza, Gradu Zadru i gospodinu Petru Kneževiću, predsjedniku Zadarskog boksačkog saveza i članu izvršnog odbora HBS-a, na gostoprimstvu i humanoj noti i lijepoj gesti. Boksačima su ove pripreme od velike važnosti kako bi se bolje upoznali međusobno, ali i s načinom rada, i kako bi stekli još veće povjerenje, izgradili samopouzdanje te s još jačim nabojem i snagom zajedništva pokušali izboriti što bolji plasman, istaknuo je izbornik Yousef Hasan.

Putnici na Europsko prvenstvo:

 1. 46 kg Tomislav Letinić
 2. 48 kg Lino Ružić
 3. 50 kg Deni Alagić
 4. 52 kg Ivan Ante Gregurić
 5. 54 kg David Galac
 6. 57 kg Franko Tonsa
 7. 60 kg Andi Idrizi
 8. 63 kg Alen Ahmetović
 9. 66 kg Matej Hlača
 10. 70 kg Petar Krešimir Knežević
 11. 75 kg Antonio Grabić
 12. 80 kg Andrija Badža
 13. 80+ kg Jura Kunić