Juniori odradili pripreme u Zadru

Mlada juniorska boksačka reprezentacija Hrvatske okupila se protekli vikend u Zadru na mini pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se od 23. svibnja do 2. lipnja održati u rumunjskom gradu Galati.

Pripremama su se odazvali Deni Alagić, Franko Tonsa, Andy Idrizi, Alen Ahmetović, Matej Hlača, Jura Kunić i Petar Krešimir Knežević, na čelu s izbornikom Yousefom Hasanom i trenerima Mariom Nikolićem i Mariom Preskarom. Mladi boksači su u odličnoj formi, a većini je ovo zadnja juniorska godina i imaju već pregršt iskustva s velikih natjecanja.

– Vjerujemo u naše mlade borce, računamo na njihovu borbenost, motiv i želju za pobjedom. To će im biti najveći adut jer su njihovi vršnjaci znatno iskusniji, pogotovo iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza. Na svakim natjecanjima, kao i ovdje na pripremama, imaju bezrezervnu podršku trenera i izbornika, i želimo da iz godine u godinu napreduju i teže ka boljim rezultatima. Zahvaljujem se ovom prilikom i čelnicima Hrvatskog boksačkog saveza, Gradu Zadru i gospodinu Petru Kneževiću, predsjedniku Zadarskog boksačkog saveza i članu izvršnog odbora HBS-a, na gostoprimstvu i humanoj noti i lijepoj gesti. Boksačima su ove pripreme od velike važnosti kako bi se bolje upoznali međusobno, ali i s načinom rada, i kako bi stekli još veće povjerenje, izgradili samopouzdanje te s još jačim nabojem i snagom zajedništva pokušali izboriti što bolji plasman, istaknuo je izbornik Yousef Hasan.

Putnici na Europsko prvenstvo:

1. 46 kg Tomislav Letinić
  2. 48 kg Lino Ružić